Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Πέτρου Δ. Καψάσκη με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία και Οπτικός Πολιτισμός» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Κεραμεικό επί της οδού Πειραιώς 73 (Στάση Μετρό: Κεραμεικός, Στάση ΗΣΑΠ: Θησείο).
Η διάλεξη αυτή με πρωτοβουλία του κ. Πέτρου Καψάσκη επιχειρεί να αναδείξει ταλαντούχους Έλληνες Καλλιτέχνες και Δημιουργούς, καθώς και να προωθήσει μέσω αυτών την τεράστια Πολιτιστική μας κληρονομιά και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Εθνική μας ταυτότητα.
Ο κ. Καψάσκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται απο τη Ζάκυνθο, όπου η οικογένειά του εγκαταστάθηκε περί το 1534. Φοίτησε στο Ιταλικό Γυμνάσιο της Ρώμης ‘’Βιτόριο Αλφιέρι’’ και συνέχισε το λύκειο στο διεθνούς φήμης Ιταλικό ινστιτούτο Μαρία Μοντεσσόρι της Ρώμης. Κατόπιν εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την πρακτική του στο Υπουργειο Εξωτερικών και τη Διπλωματική Ακαδημία στον τομέα του Δικαίου της Θάλασσας. Eπίσης, αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, μετεκπαιδέυτηκε στο Λονδίνο, στο τμήμα της Γεωπολιτικής και Ασφάλειας του Royal Holloway University of London. Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα συνεχίσει με το διδακτορικό του στη Πολιτιστική Διπλωματία και τις Μυστικές Υπηρεσίες.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Η διάλεξη τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού ICOMOS.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου