Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

34ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ UNESCO (WFUCA) ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Π. Καρούσος, Ι. Μαρωνίτης, Β. Ασημακόπουλος στον Ο.Η.Ε.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 34ο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA – World Federation of UNESCO Clubs, Centers and Associations) με θέμα «Παγκόσμια Δεοντολογία, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη στη Νέα Υόρκη πριν από λίγες ημέρες.
Η έναρξη των Συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με την συμμετοχή Αντιπροσώπων Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) από 50 χώρες. Συγκεκριμένα, καλωσορίζονας όλους τους συμμετέχοντες χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, ο τέως Πρόεδρος της UNESCO κ. Frederico Mayor, ο Κύπριος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) κ. Γεώργιος Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO των Ηνωμένων Πολιτειών (USFUCA) κ. Guy Djoken, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και της Ρουμανικής Ομοσπονδίας για την UNESCO (FRACCU), κα Daniela Popescu, ο Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Bill Berkins, η Διευθύντρια της Επιτροπής της UNESCO στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κα Alison Wright, ο Υποδιευθυντής της UNESCO κ. Eric Falt καθώς και ο Βοηθός του Γενικού Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Thomas Gass. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν Αντιπρόσωποι Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων για την UNESCO από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική, την Αφρική καθώς και την Αυστραλία αλλά και Στελέχη και Αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών.



Η ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) λίγο πριν την έναρξη των εργασιών
Στο κεντρικό κτήριο του Ο.Η.Ε. λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου
Στο Πάνελ ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ κος Βιll Perkins, ο κος Xiping Tao Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της UNESCO για την Ασία, ο Κος Μαρωνιτης Ιωαννης Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική και ο κος Yury Borosikhin Υπεύθυνος Οικονομικών
Ένα αριστούργημα της κοινεζικης τέχνης που από συνετά ανήκει στον ΟΗΕ
Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων Και Κέντρων της UNESCO με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. George Christophides, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κα Daniela Popescu και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας UNESCO U.S.A.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του Συνεδρίου αφού με υπερηφάνεια ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσίασε υπό την αιγίδα του την Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης», έργο βασισμένο στην ομώνυμη Τραγωδία του Αισχύλου, του Ελληνοκαναδού Συνθέτη κ. Παναγιώτη Καρούσου που γέμισε με Ελλάδα την αίθουσα συνεδρίων του ΟΗΕ κατά την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου καθώς και το “Mamie Fay Auditorium” στην Αστόρια της Νέας Υόρκης μία ημέρα μετά.
Συμμετείχαν στο ρόλο του Προμηθέα ο καταπληκτικός μπάσος Βασίλειος Ασημακόπουλος όπου μάγεψε τους ομογενείς με την ερμηνεία του, στους ρόλους της Ιούς και Θεάς Αθηνάς η πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η αξεπέραστη σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, στους ρόλους του Ωκεανού και Ερμή ο άξιος τενόρος Αναστάσιος Στέλλας, και στους ρόλους της Βίας και Ωκεανίδας η υπέροχη σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου.
Συνόδεψαν η Δανάη Κιουπούρογλου στο φλάουτο, ο Δημήτρης Σιδερής στο όμποε, και η πιανίστα της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης YinJia Lin. Την σπουδαία σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια είχε πρωταγωνιστής της όπερας κύριος Βασίλειος Ασημακόπουλος.





Πραγματοποιήθηκαν Συνεδριάσεις όπου τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) κλήθηκαν να αναλύσουν τα εξής θέματα: «Ο σημαντικός ρόλος των γυναικών στην επίτευξη Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Παγκόσμιας Δεοντολογίας», «Η εκπαίδευση του 21ο αιώνα και η Κοινωνία των Πολιτών 2.0», «Το μέλλον που επιθυμούμε», «Η υπόθεση ενός νέου κύματος για κοινωνική επιχειρηματικότητα στην κοινωνία που έχει ανάγκη από Ηθικούς Ηγέτες». 12 ενεργοί πολίτες από όλο τον κόσμο βραβεύθηκαν από την Κυβέρνηση των Η.Π.Α και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης° ανάμεσά τους και ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Έπειτα, ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα τις προτάσεις του κ. Ιωάννη Μαρωνίτη ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε σε δήλωσή του «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος αφού αυτή η ιδιαίτερα σημαντική τιμητική διάκριση ήρθε σε μία περίοδο όπου ο Έλληνας είναι στριμωγμένος στη γωνία. Πιστεύω ότι με την απονομή αυτή βοηθώ ταυτόχρονα την χώρα μου που περνά πολύ δύσκολες στιγμές». Εν συνεχεία, ο κ. Μαρωνίτης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Κύπριο Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) κ. Γεώργιο Χριστοφίδη να επισκεφθεί το Μεσολόγγι όπου θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο για την ένταξη της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου στον Κατάλογο με τα μνημεία Προφορικής, Άυλης, Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO και να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.
Επιπροσθέτως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε ειδική τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα όπου βραβεύθηκαν για την προσφορά τους ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες παρουσία. Επίσης, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Harlem για την συνάντηση εργασίας με Κυβερνητικούς Παράγοντες και Πολιτιστικούς Φορείς στο Κυβερνητικό Κτήριο της πόλης.
Η τελετή λήξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης όπου οι συμμετέχοντες από όλες τις γωνιές του πλανήτη αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εικαστικό Ημερολόγιο για το 2014 του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έφτασε σε κάθε γωνία του πλανήτη όπως συνέβη με τον κ. Guy Djoken και τον Υπουργό και Πρόεδρο της UNESCO του Καζακστάν κ. Blatant Akchulakov οι οποίοι και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους.


Ενώ ο Γερουσίαστης της Νέας Υόρκης κ. Bill Perkins παρέλαβε το Λεύκωμα «Ελλάδα» από τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη ο οποίος και του άφησε ανοιχτή πρόκληση για να επισκεφθεί την χώρα μας.



Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Μαρωνίτης παρουσίασε στο σώμα τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και απέσπασε τον θαυμασμό όλων για την αρτιότητα, την ποιότητα και την ευρύτητα του έργου πιστοποιώντας έτσι ότι αποτελεί ένα δείγμα καλής πρακτικής.
Ο Γερουσιαστής του Harlem κ. Bill Perkins έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε να επισκεφθεί τις Δομές στο άμεσο μέλλον εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση.

Οι πρώην Γενικοί Γραμματείς του Ο.Η.Ε.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Manhattan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου