Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πολύ επιτυχής η δεύτερη Πνευματική Συνάξη Φιλοπτώχων Ι. Μητρόπολης Τορόντο




Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ομιλεί μετά το γεύμα.
Στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Sarnia, Ontario, έγινε με πολλή επιτυχία, η δεύτερη Πνευματική Σύναξη Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Ι. Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά), για την περιοχή νοτιοδυτικού Οντάριο.
Η Κοινότητα της Sarnia έχει μόνο εκατό οικογένειες,  αλλά είναι πολύ δραστήρια και προοδευτική Κοινότητα. Εχει ωραιότατο Ι. Ναό, μόνιμο ιερέα και ελληνονορθόδοξο σχολείο.
Στην Πνευματική Σύναξη των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, συμμετείχαν τρεις άλλες γειτονικές κοινότητες (London, Chatham, Windsor). Οταν λέμε γειτονικές κοινότητες στον Καναδά, στην προκειμένη πρίπτωση η κάθε μία από τις τρεις κοινότητες απέχει τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα μακριά από την Sarnia.

Ολοι οι συναχθέντες στο γεύμα μετά την Θεία Λειτουργία
στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίoυ, Sarnia, Ontariο.
Συνολικά συμμετείχαν στην Πνευματική Σύναξη περισσότεροι από διακόσιοι άνθρωποι. Την Θ. Λειτουργία ετέλεσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Έψαλλε ο καλλιφωνώτατος και μουσικολογιώτατος π. Η. Δρόσσος, της Κοινότητας London. Ολοι που έλαβαν μέρος στην Θ. Λειτουργία, έλαβαν μέρος και στην Θεία Κοινωνία.
Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη πρόγευμα-γεύμα για όλους, στην ωραιοτάτη αίθουσα της Κοινότητας. Μετά το γεύμα μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με το ίδιο θέμα «Υμείς εστέ το φως του κόσμου» (Ματθ. 5,14). Στη συνέχεια μίλησε η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά κ. Ε. Κουτσούγερα και τέλος μίλησε ο π. Χρυσόστομος Αχιλλέως, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Sarnia, με θέμα «Η φωτεινή πορεία των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Ι. Μητρόπολης». Εμειναν όλοι κατενθουσιασμένοι.
Στην περιοδεία του αυτή ο Μητροπολίτης Σωτήριος ετέλεσε τους Β’ Χαιρετισμούς στην Κοινότητα London, την Θεία Λειτουργία του Σαββάτου στην Κοινότητα Sarnia, και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής στην Κοινότητα Windsor.
Η Τρίτη κατά σειρά Πνευματική Σύναξη Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Ι.Μ. Τορόντο, θα γίνει το Σάββατο 22 Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστού και θα λάβουν μέρος οι δεκαέξι κοινότητες της περιοχής Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου