Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης - Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων - “Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

 


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Πριν από λίγες ημέρες, στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε ένα Συνέδριο που αφορούσε τον πολιτισμό στο Ξενοδοχείο “Hilton” με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών. Το Συνέδριο είχε ως κεντρικό θέμα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και ήταν αφιερωμένο στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.
Κατά την διάρκεια αυτού του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με κεντρικό θέμα τους σκοπούς, τους στόχους και τους τρόπους ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας. Στην έναρξη του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων της UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης αναφέρθηκε και παρουσίασε τα 17 ελληνικά μνημεία που περιέχονται στον Κατάλογο της UNESCO για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά τα οποία και απεικονίζονται στο Ημερολόγιο του Ομίλου μας για το 2013. Επίσης ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης αναφέρθηκε στην πολύπλευρη δραστηριότητα του Ομίλου μας που από την ίδρυσή του έως και σήμερα έχει ως επίκεντρο τον Πολιτισμό, την εκπαίδευση και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο χωρίς να παραλείψει να θίξει και το φλέγον ζήτημα της οικονομικής κρίσης, τις τραγικές συνέπειές της που συνταράσσουν την ελληνική κοινωνία καθώς και την ραγδαία αύξηση των ποσοστών της ανεργίας και της φτώχειας, θέματα που αναλύθηκαν σε αντίστοιχα Συνέδρια στο Ξενοδοχείο “Hilton”.

Έπειτα, ακολούθησαν ομιλίες του Δημάρχου της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη ο οποίος αναφέρθηκε στις πολυετείς προσπάθειές του να διατηρήσει και να προωθήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου και κατά συνέπεια της χώρας μας, του Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS κ. Αθανάσιου Νακάση ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής και αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναδειχθεί και να προστατευθεί η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και στην συνέχεια ανέλυσε την περίπτωση του Μεσολογγίου. Τέλος, ο Καθηγητής Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης έκλεισε τον κύκλο των ομιλιών αναλύοντας τον Ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα έως και σήμερα παρουσία του Υπεύθυνου Τύπου του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων κ. Παύλου Σιτέ καθώς και του Επίτιμου Αντιπροέδρου του Ομίλου μας κ. Παύλου Νισλόγλου.
Έπειτα, τιμήθηκε η δραστήρια Δημοσιογράφος, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Βούλτεψη για την προσφορά της στον άνθρωπο και τον πολιτισμό, η οποία και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ομίλου μας κ. Ιωάννη Μαρωνίτη για την τιμή που της έκανε και σημείωσε: “Η δική μου προσφορά είναι κατώτερη σε σχέση με την προσφορά Μη κυβερνητικών Οργανώσεων. Οργανώσεις όπως ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων μου δίνουν την δύναμη να συνεχίζω την δική μου δουλειά.” Ακολούθησε η βράβευση του τ. Δημάρχου Παλλήνης, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατ. Αττικής και Εντεταλμένου Συμβούλου Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Αν. Διοικητή και Αντιπροέδρου Δ.Σ. διασυνδεόμενων Νοσοκομείων: Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο» κ. Γεωργίου Σμέρου ο οποίος τιμήθηκε για την κοινωνική του προσφορά και δράση. Ο Πρόεδρος του Ομίλου μας κ. Ιωάννης Μαρωνίτης στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην πολυετή κοινωνική προσφορά του κ. Σμέρου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην θητεία του ως εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας έχουν προωθηθεί δράσεις για την καταπολέμηση κοινωνικών προβλημάτων και αγκυλώσεων. Ο κ. Σμέρος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ομίλου μας κ. Ιωάννη Μαρωνίτη για την τιμητική διάκριση τόνισε σε δήλωσή του «Υπάρχει ανάγκη συνεχούς ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, σε μία περίοδο που η χώρα οφείλει να σταθεί δίπλα και όχι απέναντι στους συνανθρώπους μας και κυρίως σε εκείνους που υποφέρουν».

Τέλος, τιμήθηκε ο Διευθυντής του Καναλιού της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αλαβάνος εκ μέρους του οποίου και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα η δραστήρια κ. Σεμίνα Δημοπούλου, μεταφέροντας το ευχαριστήριο μήνυμά του.
Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις όπως αυγοτάραχο, κρασί, μέλι και άλλα τοπικά προϊόντα της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.
Το Συνέδριο με τίτλο “Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς” πραγματοποιήθηκε και στηρίχθηκε από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου