Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακός κύκλος ελληνικής μυθολογίας: Οι θεοί του Ολύμπου με αφήγηση και παιχνίδι για παιδιά 4-8 ετών


 Διαδικτυακός κύκλος ελληνικής μυθολογίας: Οι θεοί του Ολύμπου με αφήγηση και διαδικτυακό παιχνίδι.

Αρχαίοι μύθοι ζωντανεύουν και μαζί με τα παιδιά ακολουθούμε τους θεούς του Ολύμπου με αφήγηση, δημιουργική κίνηση, μουσική και εκπαιδευτικό παιχνίδι.
Ανακαλύπτουμε όλες τις πλευρές των θεών, τις μυστικές τους δυνάμεις, τα κατορθώματά τους και τις κρυφές συμπάθειες και αντιπάθειες μεταξύ τους!
Τα θέματά μας για τα πρωινά Σαββάτου: 16/01 Τιτανομαχία | η γέννηση του Δία, 23/01 Απόλλων και Άρτεμις,
30/01 Ερμής και Αφροδίτη ,
06/02 Δήμητρα και Άδης,
13/02 Αθηνά και Ποσειδώνας,
20/02 Διόνυσος, ο θεός του παιχνιδιού
Το εργαστήριο μυθολογίας έχει εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν στην ιστορία με διάφορους τρόπους.
Μέσω της αφήγησης μαθαίνουμε για τον αρχαίο κόσμο, ανακαλύπτουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της εποχής και σκεφτόμαστε τι θα κάναμε εμείς στη θέση των ηρώων.
Χρησιμοποιώντας τεχνικές θεατρικoύ παιχνιδιού αυτοσχεδιάζουμε με αφορμή σκηνές από την ιστορία και μεταμορφωνόμαστε στους ήρωες των μύθων.
Πού: Μέσω Zoom
Πότε: Σάββατα 16, 23, 30 Ιανουρίου και 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου 2021
ώρα 11.00 – 11.50 μ.μ. (και 12.00-13.00 σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθούν δύο τμήματα)
Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά (προτεινόμενη ελάχιστη συνεισφορά 5€ / παιδί)
*Για την λειτουργικότερη διεξαγωγή του εργαστηρίου προτείνουμε να παρακολουθούν έως 2 παιδιά από κάθε κάμερα.
Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη ώστε να λάβετε τις πληροφορίες για τη σύνδεσή σας.
Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες κρατήσεων και σύνδεσης και συνεισφοράς: 6974828873
Μπορείτε να κάνετε κράτηση για κάθε Σάββατο ή για μεμονωμένα Σάββατα.
Art is our World.

Λίγα Λόγια για εμάς:
H Eιρήνη Νικολακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.
Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό βιολί και τη μουσική θεωρία στα Ωδεία Αθηνών και Φ.Νάκας. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια.
Το 2011 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε ερασιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ομάδες σωματικού θεάτρου.
Μετά το τέλος των σπουδών της εκπαιδεύτηκε στη διετούς φοίτησης ''Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης'' του ''Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών'' στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει ''Μουσική στην αφήγηση’’. Μετά την εκπαίδευσή της άρχισε να εργάζεται στο ‘’Σπίτι των πραμυθιών’’ στην Αθήνα όπου πραγματοποιεί παραστάσεις αφήγησης με μουσική για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο ''Εκπαίδευση στο Μουσείο'' από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο όπου εκπαιδεύτηκε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εργάστηκε εκεί για τα έτη 2017 και 2018. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση, αφήγησης με άξονα την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α.
Την περίοδο 2019-2020 έζησε στο Άμστερνταμ όπου ολοκλήρωσε το ''Professional course of storytelling 2019'' στο Mezrab Storytelling school και συνεργάστηκε με ελληνικά σχολεία της Ολλανδίας πραγματοποιώντας εργαστήρια μυθολογίας για παιδιά. Εκεί ξεκίνησε επίσης την εκπαίδευση ‘’Αlexander Τechnique Teacher Training Course’’ την οποία θα συνεχίσει στην Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 2020.
Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει παραστάσεις αφήγησης με πρωτότυπη μουσική και εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέατρα, σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους τέχνης σε Ελλάδα και Ολλανδία. Ακόμη, πραγματοποιεί εβδομαδιαία εργαστήρια σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με άξονες την αφήγηση και τη μουσική χρησιμοποιώντας στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού.
Έχει ηχογραφήσει το παραμύθι ''O τόπος με τα χρυσά κλαδιά'' σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική που κυκλοφορεί από την bond-us music σε CD Album.
Με τις παραστάσεις της έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (13η, 15η και 16η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, 4ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο, 8th Festival Internazionale di Storytelling στην Ιταλία, Oerol Festival 2019 στην Ολλανδία κ.α.)
Σχετικό υλικό από το διαδίκτυο:
• Προσωπική ιστοσελίδα: https://www.eirininikolakopoulou.com/
• Ταξίδι από το σπίτι!
Επινόηση ιστορίας μαζί με τα παιδιά από το ελληνικό σχολείο της Ουτρέχτης, δείγμα από τις διαδικτυακές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε σαν συνέχεια του εργαστηρίου μυθολογίας: https://www.youtube.com/watch?v=6COLAQPRw2s&t=&fbclid=IwAR0velPUAzdAO3m2p8YA-VGoK7b4_fsXnK0Hw1YIzSIqKLfbVL6MGQxtrEA 
Saturday, 16 January 2021 from 11:00 -12:00 
Price: free · Duration: 1 hr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου