Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Η ανυπέρβλητη Τζένη Δριβάλα, η Ειρήνη Κώνστα, και ο Σταμάτης Μπερής καταχειροκροτήθηκαν στην παράσταση Κάλλας: η Ζωή μου-η Τέχνη μου

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018. Κάλλας: η Ζωή μου-η Τέχνη μου, μια σπουδαία παράσταση με τον θρύλο της όπερας Τζένη Δριβάλα ως (Μαρία) την Ντίβα Ειρήνη Κώνστα ως (Κάλλας) και τον πασίγνωστο Σταμάτη Μπερή ως (Τζ. ντι Στέφανο-Α.Ωνάση) στο Θέατρο Αργώ. Στο πιάνο ο θαυμάσιος Δημήτρης Γιάκας και μαζί τους Ερμίνα Γεράρδη ως (Τζάκυ Καλογεροπούλου), και η Ελένη Λεβέντη (Τζάκυ Κέννεντυ-Ωνάση).
Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της όπερας σοπράνο Τζένη Δριβάλα έγραψε και σκηνοθέτησε
την μουσικοθεατρική παράσταση «Κάλλας: η Ζωή μου-η Τέχνη μου» δίνοντας έμφαση στην πορεία της Μαρίας Κάλλας μέσα από τους ρόλους που σημάδεψαν τη ζωή της.
Ακούσαμε υπέροχες ερμηνείες από τους μεγάλους ρόλους της Μαρίας Κάλλας όπου σε κάποιους από αυτούς θριάμβευσε και η σπουδαία Τζένη Δριβάλα.
Η παράσταση άρχισε και τέλειωσε με την φωνή της Κάλλας ερμηνεύοντας την άρια της Τζοκόντα «Suicidio» («Αυτοκτονία») του Αμιλκάρε Πονκιέλι, ένα συμβολισμό που με τον οποίο δείχνει η Τζένη Δριβάλα πίνοντας τα χάπια στο τέλος της παράστασης και το τραγικό τέλος της Μαρίας Κάλλας. Η σοπράνο Τζένη Δριβάλα τραγούδησε με μαγικό τρόπο την άρια Κάστα Ντίβα μοιράζοντας την με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα. Επίσεις συγκίνησε το ακροατήριο και καταχειροκροτήθηκε τραγουδώντας υποδειγματικά και με μεγάλο πάθος την άρια Addio del passato «αντίο στα περασμένα» από την Λα Τραβιάτα του Βέρντι και την άρια της Μήδειας του Λουίτζι Κερουμπίνι.
Υπέροχα ερμήνευσε και το ντουέτο από την Τραβιάτα με τον έξοχο τενόρο Σταμάτη Μπερή. Την άρια του Δούκα της Μάντοβας La donna e mobile από τον Ριγκολέτο (Rigoletto) του Βέρντι τραγούδησε καταπληκτικά ο τενόρος Σταμάτης Μπερής όπως και το ντουέτο από την Τόσκα με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα.
Και ενώ η Τζένη Δριβάλα έδειξε την λυρική και κολορατούρα πλευρά της φωνής της Μαρίας Κάλλας, η δραματική σοπράνο Ειρήνη Κώνστα έδειξε την δραματική πλευρά της, ερμηνεύοντας με εντυπωσιακό τρόπο την άρια της Λαίδης Μάκμπεθ από την όπερα του Τζουζέππε Βέρντι «Μάκμπεθ», και την άρια «Εζησα για την τέχνη», «Vissi d'arte, vissi d'amore» από την όπερα του Πουτσίνι «Tosca».
Η παράσταση που καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό είναι για τους λάτρεις της όπερας και όχι μόνο με πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους! 

Κάλλας:η Ζωή μου-η Τέχνη μου
Μουσικοθεατρική παράσταση
...Η Ζωή της Μαρίας Κάλλας μέσα από τους ρόλους της....Μέσα από ένα συνδυασμό κειμένων που είναι επιστολές της Μαρίας στην αδελφή της Τζάκυ (όπου περιγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της και τα συναισθήματά της) και οπερατικών σκηνών από τους μεγάλους της ρόλους,παρουσιάζεται το δράμα της σύγκρουσης της ντίβας με την ανθρώπινη πλευρά της. Η αντιστοιχία των χαρακτήρων που ενσάρκωσε στη σκηνή με γεγονότα και καταστάσεις της ιδιωτικής της ζωής είναι εντυπωσιακή.
Άραγε είναι η Κάλλας μια καλλιτέχνης που''έζησε''τη Ζωή της μέσα από τους ρόλους της?....
(Ακούγονται αποσπάσματα από τις όπερες: Μ
acbeth, La Traviata, Norma, Tosca, Rigoletto, Medea, La Gioconda)
Κείμενα-σκηνοθεσία Τζένη Δριβάλα
Παίζουν:
Ερμίνα Γεράρδη (Τζάκυ Καλογεροπούλου)
Ειρήνη Κώνστα (Κάλλας)
Τζένη Δριβάλα (Μαρία)
Σταμάτης Μπερής (Τζ.ντι Στέφανο-Α.Ωνάσης)
Ελένη Λεβέντη (Τζάκυ Κέννεντυ-Ωνάση)
Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας
Θέατρο ΑΡΓΩ οδό Ελευσινίων 15 στο Μεταξουργείο
Παραστάσεις 22,23,29,30/1 και 5,6/2/2018(ώρα έναρξης 20.00)
Τιμές εισιτηρίων 15,12 10 ευρώ 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου