Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Workshop with Narendra Patil 02/03/04 February

Narendra Patil 
Επαγγελματίας χορευτής, δάσκαλος, χορογράφος και performer. 

ΒΙΟ 

Ο Narendra Patil κατάγεται από την Ινδία. Υπήρξε κύριος χορευτής,δάσκαλος και βοηθός χορογράφου στο Terence Lewis Contemporary Dance Company για δέκα χρόνια.
Έχει παρακολουθήσει την δουλειά διαφόρων χορευτών και δασκάλων απ’ όλο τον κόσμο όπως οι Terence Lewis, David Zambrano, Jozef- Linda, Peter Jasko, Laura Aris, Suzanne Linke, Anton Lachky, Nakula Somana, Marin Leggat και άλλοι. 

Έχει επιλεχθεί από τον David Zambrano για πρώτη φορά στο ΕΧ ΙΝ- Intensive Workshop Flying Low- Passing Through για 30 ημέρες στην Γερμανία το 2014 , ενώ επιλέχθηκε για 2η φορά το 2016 στην Ισπανία για τον ίδιο σκοπό. Αυτή τη στιγμή ο Narendra εργάζεται ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης στην Ινδία, την Ευρώπη και την Ρωσία. Έχει διδάξει στο Deltebre Dansa Festival,(Ισπανία), Marameo, Dock11 (Βερολίνο), Frankfurt University of Music and Performing Arts(Φρανκφούρτη), Profitraining Freiburg; Tanzbuero Basel,(Ελβετία);Dance Cultural Centre,( Αθήνα) Henny Juries Stichting, (Ολλανδία) , Saint Petersburg, Samara, Kazan, Perm,Tyumen,(Ρωσία) και σε άλλες επαγγελματικές σχολές και τμήματα στην Ινδία, Ευρώπη και Ρωσία.
Μαζί με την Λαμπρινή Γκόλια παρουσίασαν στην Αθήνα το κομμάτι «CAMOUFLAGE” το 2015, ενώ την ίδια περίοδο ο Narendra παρουσιάστηκε και πάλι στην Αθήνα ως performer μαζί με τον David Zambrano. Το 2015 παρουσίασε το solo «RESTLESS” στο Deltebre Danza (Ισπανία) , ενώ φέτος (2017) παρουσίασαν με τον Fransisco Cordova το αυτοσχεδιαστικό τους ντουέτο στο St. Petersburg.

Περιγραφή μαθήματος

Flying Low.
Το μάθημα επικεντρώνεται στη σχέση του χορευτή με το πάτωμα. Χρησιμοποιούνται patterns που περιλαμβάνουν την αναπνοή, την ταχύτητα και την απελευθέρωση της ενέργειας μέσω του σώματος, με σκοπό να ενεργοποιήσει τη σχέση μεταξύ κέντρου και άκρων, κινούμενοι μέσα και έξω από το πάτωμα με αποτελεσματικότητα.

Η έμφαση στη σκελετική δομή, βοηθάει τον χορευτή να βελτιώσει την σωματική του αντίληψη, καθώς και την ετοιμότητα του ανά πάσα στιγμή. Το μάθημα περιέχει ασκήσεις partnering και συνδιασμούς μέσω των οποίων ανακαλύπτουμε τους νόμους της συστολής και της διαστολής.Όταν στεκόμαστε ακίνητοι, ο χώρος στέκεται ακίνητος κι όταν κινούμαστε κινείται μαζί μας . Το σώμα πάντα διαχέεται από το spiral. Αυτά τα spiral βοηθούν το χορευτή να μπει και να βγει από το πάτωμα , καθώς και να αντιληφθεί τον εαυτό του και τον χώρο στον οποίο βρίσκεται από κάθε πλευρά.

Improvisation.
Στους χορευτές θα δωθούν αυτοσχεδιαστικές οδηγίες ώστε να κινηθούν σε σολο,ντουέτα, τρίο ή γκρούπς. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην δημιουργία διαφορετικών κινισιολογικών λεξιλογίων μέσω αυτοσχεδιαστικών εργαλείων που αφορούν τον συντονισμό του σώματος, την ταχύτητα, τη μουσικότητα, την δύναμη, την μετακίνηση στο χώρο, το ρυθμό, το συναίσθημα και την ικανότητα μας να κινούμαστε με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα.

**Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και σε όσους έχουν ήδη επαφή με τις τεχνικές του David Zambrano.

Δήλωση συμμετοχών & Πληροφορίες :

naren2122@gmail.com
DAN.C.CE: 210-5230582

> Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναριου: 02_03_04 Φεβρουαρίου
> Ώρα : 12:00-16:00
> Tιμή : 75 ευρώ ( 3 ημέρες), 30 ευρώ (1 μέρα)


https://www.facebook.com/events/407184516406857/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου