Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Dolphin Man στον κινηματογράφο Δαναό

Tο ντοκιμαντέρ Dolphin Man, για τηv περιπετειώδη ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ που ενέπνευσε την ταινία Απέραντο Γαλάζιο του Λικ Μπεσόν, κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα στον Κινηματογράφο Δαναό την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου. Εκεί θα βρίσκεται ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος και ο αφηγητής της ταινίας Ζαν-Μαρκ Μπαρ, ο γνωστός ηθοποιός που υποδύθηκε τον Μαγιόλ στο Απέραντο Γαλάζιο. Παράλληλα, στον ημιόροφο του Δαναού, σε συνεργασία με την Samsung, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας βλέποντας την 11-λεπτη ταινία Dolphin Man με VR headsets. 

Το Dolphin Man είναι ένα βιωματικό ταξίδι στο νερό, που μεταφέρει την ομορφιά που ο Μαγιόλ είδε στη θάλασσα, το επείγον μήνυμά του για την προστασία της αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο.

Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, ο θεατής ανακαλύπτει τα μέρη που καθόρισαν τη ζωή του Μαγιόλ και σπάνια φιλμ γυρισμένα από του πρωτοπόρους φωτογράφους του υποθαλάσσιου κόσμου. Παράλληλα, συνεντεύξεις με την οικογένεια του, κοντινούς του φίλους, τους συντελεστές της ταινίας Απέραντο Γαλάζιο και με τους ‘κληρονόμους’ του, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, η ταινία διερευνά το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα και την αναζήτηση μιας νέας συνείδησης για τη σχέση μας με την θάλασσα.

Σε παραγωγή της εταιρείας Anemon, το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (EKK και EΡT), Γαλλίας (ARTE, CNC, Region Pays de la Loire), Καναδά (Knowledge, TVO, Canal D, Canada Media Fund, OMDC), Ιαπωνίας (WOWOW), Ιταλίας (Sicilian Film Commission), με τη συμμετοχή των καναλιών SVT-Σουηδία, RTS-Ελβετία, DBS-Ισραήλ και CYBC-Κύπρος, με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε., των κινηματογραφικών φακών Angénieux και της ΑΝΕΚ.

Η ταινία και το VR έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του Τόκιο, της Θεσσαλονίκης και της Αδελαΐδας και η κινηματογραφική της διανομή στην Ελλάδα περιλαμβάνει προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και το Ηράκλειο από το CineDoc.

Η κινηματογραφική διανομή της ταινίας γίνεται σε συνεργασία με το Institut Français d'Athènes - Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το WWF Greece, τηνSamsung, το CineDoc - Greece, το Moving Docs, το Arte και το InsideStoryκαι με την υποστήριξη της Greek Travel PagesGrand Resort Lagonissi, και την Apnea.


https://www.facebook.com/events/1378181502309682/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου