Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Βράβευση Ωδείου Μάνδρας Ε. Καλκάνης

Σας προσκαλούμε στην βράβευση του Ωδείου Μάνδρας Ε. Καλκάνης από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Θα συμμετάσχουν σε μία μικρή παρουσίαση μαθητές και καθηγητές του Ωδείου μας.
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Athens στην αίθουσα Τερψιχόρη στις 20:00
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!!!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Ο Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης είναι ο μοναδικός μαέστρος που τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλιο της πόλεως των Αθηνών το 2003. 
Ο διάσημος μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης, βραβευμένος με το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ UNESCO», πρόσφατα βραβεύτηκε με το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017» στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία της Αθήνας. 
Ο διάσημος μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης με τον Ιωάννη Μαρωνίτη Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων


Το Ωδείο Ε. Καλκάνης ιδρύθηκε το 1987 με την επωνυμία Μουσική Σχολή Μάνδρας Αττικής. Εχουν φοιτήσει  πάνω από 1500 μαθητές όπου έχουν διορισθεί  στην Δημόσια και Ιδιωτική σχολική εκπαίδευση άλλοι εργάζονται στον ελεύθερο επαγγελματικό χώρο της μουσικής και άλλοι έχουν διοριστεί σε κρατικές ορχήστρες. 
Το Διδακτικό Προσωπικό αποτελείται από 15 Καθηγητές υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ελευθερίου Καλκάνη.
Το Ωδείο Ε. Καλκάνης στεγάζεται σε σύγχρονο τριώροφο κτίριο με πολλές αίθουσες πλήρεις εξοπλισμένες για εξειδικευμένες χρήσεις. 
Στην Αίθουσα Συναυλιών έχουν φιλοξενηθεί πλήθος καλλιτεχνικών, και επιμορφωτικών εκδηλώσεων με Μουσικά σύνολα ακορντεόν, κιθάρας, πνευστών, μονωδίας, Παραδοσιακών Βυζαντινών Οργάνων κ.α.


Η καθηγήτρια μουσικής Αγγελική Μακρυωνίτου, είναι διπλωματούχος πιάνου του Αττικού ωδείου, και αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεσης.
Είναι Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Ωδείου Μάνδρας Ε. Καλκάνης από το 1987 με την επωνυμία Μουσική Σχολή Μάνδρας Αττικής.
Ως Καθηγήτρια διδάσκει, πιάνο, σύνθεση, ιστορία μουσικής, μορφολογία, μουσική δωματίου, πρίμα βίστα, ανώτερα θεωρητικά, Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ωδείου Μάνδρας Ε. Καλκάνης.
Έχει κάνει απονομές διπλωμάτων του Ωδείου Μάνδρας Ε. Καλκάνης, πιάνου, ανώτερων θεωρητικών μουσικής (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα,),  Κλασικής Μουσικής, (Ειδικό Αρμονίας), (Σολφέζ-Dictée), Μοντέρνας Μουσικής, καθώς και παραδοσιακής & Βυζαντινής Μουσικής. 
Οι μαθητές της διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η καθηγήτρια μουσικής σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ κατέχει πτυχία όλων των ανώτερων θεωρητικών (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, σύνθεση) καθώς και δίπλωμα πιάνου και μονωδίας από την τάξη του Σταμάτη Μπερή με άριστα παμψηφεί και α' βραβείο. Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Παλίντονος Αρμονία. Έχει ερμηνεύσει ρόλους από έργα Ελλήνων Συνθετών όπως Μ. Καλομοίρης, Θ. Σπάθης, Ε. Καλκάνης, Γ. Μαρκόπουλος, Θ. Μπακαλάκος, Χρ. Τσιμούρη καθώς και ρόλους από όπερες όπως Μαγικός Αυλός, Κουρέας της Σεβίλλης, Ριγκολέττο, Παραμύθια του Χόφμαν. Έχει ερμηνεύσει με επιτυχία Ωκεανίδα και Ηρα στην όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» και Μακαρία στην όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Π. Καρούσου σε Ελλάδα και Γαλλία.
 
Βανέσσα Καλκάνη και Μαρίτα Παπαρίζου με την Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη
Παναγιώτης Καρούσος, Αγγελική Μακρυωνίτου, Ελευθέριος Καλκάνης, Βανέσσα Καλκάνη

Hilton Athens
46 Leoforos Vasilissis Sofias, 115 28 Athens, Greece

https://www.facebook.com/events/143246439714993/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου