Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τρίτη & 3 στο Τρίτο:Τρίο el Greco Μηλιάδης-Καραϊσκάκης-Ιωσηφίδης

12η εκδήλωση του κύκλου "Τρίτη και 3 στο Τρίτο" για την περίοδο 2017-18 και πρώτη του καινούριου χρόνου, στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) και με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (στο webradio.ert.gr/trito) την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018 στις 3.00 το μεσημέρι

Trio el Greco
Φαίδων Μηλιάδης (βιολί) Faidon Miliadis
Αλέξης Καραισκάκης-Νάστος (βιολοντσέλο) Alexis Karaiskakis Nastos - Cellist
Θοδωρής Ιωσηφίδης (πιάνο) Thodoris Iosifidis

Πρόγραμμα:
Franz Schubert: Τρίο με πιάνο σε σι ύφεση μείζονα D.898 (1828)
Antonin Dvorak: Τρίο με πιάνο αρ. 4 σε μι ελάσοονα, έργο 90, B. 166 (Dumky trio) 

Ήχος Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Φαίδων Μηλιάδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Αφού έλαβε το δίπλωμα στο βιολί από την τάξη της Irina Dragneva, συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο και στο Royal College of Music με τον Adrian Levine, από όπου αποφοίτησε το 2009. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Koninklijk Conservatorium των Βρυξελλών με την υποτροφία του ΙΚΥ, στην τάξη της Kati Sebestyen. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε κοντσερτίνο της RCM Sinfonietta και συμμετείχε σε παραγωγές υπό τη διέυθυνση των Bernard Haitink, Sir Roger Norrington, Michel Tabachnik, μεταξύ άλλων. Το 2011-12 ήταν κορυφαίος του συνόλου σύγχρονης μουσικής του KCB και από το 2012 μέλος της βελγικής ορχήστρας Symphonia Assai. Στο χώρο της μουσικής δωματίου έχει δουλέψει τόσο στο κλασσικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο, αποσπώντας διακρίσεις και δίνοντας συναυλίες σε Βέλγιο, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2011 ήταν μέλος της ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό τη διεύθυνση των Vladimir Ashkenazy και Gianandrea Noseda έπαιξε στους σημαντικότερους χώρους συναυλιών Ευρώπης και Αμερικής. Από το 2014 ζει στην Αθήνα όπου συνεργάζεται με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου και την Καμεράτα, είναι μέλος του συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων, ενώ παράλληλα είναι β' κορυφαίος στα πρώτα βιολιά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 2016 είναι ιδρυτικό μέλος του Trio el Greco.

Αλέξης Καραϊσκάκης
Η καλλιτεχνική παρουσία του Αλέξη Καραϊσκάκη στην Ελλάδα το 2011, του χάρισε την βράβευση του «καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη της χρονιάς» από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής. Ξεκινώντας τα μαθήματα τσέλου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στην τάξη της Αναστασίας Κατοχιανού, συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire National de Region de Boulogne - Billancourt στο Παρίσι αποφοιτώντας με άριστα και δύο πρώτα βραβεία (Μουσικής Δωματίου και Βιολοντσέλου) και
στην Hochschule der Künste της Ζυρίχης, αποσπώντας πτυχία BA και MA στη μουσική ερμηνεία το 2012 και 2014, αντίστοιχα. Καθηγητές του ήταν οι Xavier Gagnepain, Raphael Chretien, Claudius Herrmann και Roel Dieltiens, η Hortense Cartier-Bresson στη μουσική δωματίου και οι Martin Zeller και Nima Ben David στο μπαρόκ βιολοντσέλο. Κέρδισε δύο πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας το 1999 στην Α' κατηγορία και το 2003 στη Β' κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια της σειράς συναυλιών «Μουσικά Σύνολα Νέοι Σολίστ». Έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Από το 2014 συμπράττει με την ορχήστρα Καμεράτα/Armonia Atenea.
Από τον Οκτώβριο του 2015, διδάσκει βιολοντσέλο και μπαρόκ βιολοντσέλο στο Ωδείο Φίλιππος
Νάκας. Από το 2016 είναι ιδρυτικό μέλος του Trio el Greco.
Παίζει σε μοντέρνο τσέλο που κατασκευάστηκε ειδικά γι' αυτόν, από τον Frank Ravatin το 2010.

Θοδωρής Ιωσηφίδης
Ο Θοδωρής Ιωσηφίδης αποφοίτησε το 2004 από το 'Νέο' Ωδείο Θεσσαλονίκης- Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Trinity College of Music, Λονδίνο, όπου ολοκλήρωσε το Bachelor in Music Performance με την ανώτατη διάκριση (BMus, First Class Honours). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων με διακρίσεις ως υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας στη Γλασκώβη, στην οποία εργάστηκε και ως συνοδός κλασικού τραγουδιού. Στη διάρκεια των σπουδών του μελέτησε κοντά στους Yonty Solomon, Philip Fowke και Jonathan Plowright.
Συνεργάζεται τακτικά με συνθέτες, του έχουν αφιερωθεί έργα και έχει πραγματοποιήσει πολλές πρώτες εκτελέσεις. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο St.Martin-in-the-fields στο Λονδίνο, στο City Halls της Γλασκώβης, στο Edinburgh Festival Centre, στον Καθεδρικό Ναό του Knighton στην Ουαλία, στο Ωδείο Αθηνών . Έχει διευθύνει από το πιάνο τις όπερες “Ωραία Ελένη” του J. Offenbach στο θέατρο Olvio, και “Διδώ και Αινείας” του H. Purcell στο θέατρο Βικτώρια. Έχει συνεργαστεί με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων του 2016, με το Φεστιβάλ Αθηνών στην πρεμιέρα της όπερας του Κορνήλιου Σελαμσή “Λεόντιος και Λένα”, καθώς και με την ομάδα 'The Medium Project' στην όπερα “Trouble in Tahiti” του L. Bernstein στο θέατρο Σημείο. Από το 2016 είναι ιδρυτικό μέλος του Trio el Greco.

Η Μουσική σας περιμένει! Στο Τρίτο!


https://www.facebook.com/events/659175300873023/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου