Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

William Shakespeare «Άμλετ Vs Τέλμα»

Τρίτη 20/2 & Τρίτη 27/2, στις 7:30 μμ στην "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ"
William Shakespeare «Άμλετ Vs Τέλμα»
Στα πλαίσια της αμοιβαίας φιλοξενίας παραστάσεων, ανταλλαγής δράσεων και καλλιτεχνικών αναζητήσεων, θέλοντας να γίνει σαφές ότι οι μικροί και ουσιαστικοί χώροι πολιτισμού δεν ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας αλλά συναγωνιζόμαστε για το κοινό καλό, την διεύρυνση και αναβάθμιση της πολιτισμικής στάθμης στις περιοχές που δρούμε, ο Πολυχώρος Τέχνης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» φιλοξενεί την παράσταση «Άμλετ Vs Τέλμα», το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare, μια παραγωγή του Πολυχώρου Πολιτισμού «Διέλευσις»Πολυχώρος διέλευσις΄.
Περιμένουμε την παράσταση με χαρά στον πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής.
Ο Άμλετ, (ο αναγραμματισμός του είναι τέλμα), πάντα επίκαιρο έργο, είναι αυτός που τολμά να τα βάλει με το κατεστημένο, τόσο εντός του ιδίου όσο και εντός της κοινωνίας, προκειμένου να ακολουθήσει μία πορεία κατάκτησης της ελευθερίας του.
Ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης του έργου αναδεικνύει το εσωτερικό του περιεχόμενο και τους βαθύτερους συμβολισμούς του.
Η υπόθεση του έργου είναι μία αλληγορία του υπαρξιακού αδιεξόδου αλλά και των πιθανών λύσεων και επιλογών που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό.
Με έναν μινιμαλιστικό και πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, που όμως δεν θίγει την αρτιότητα της μυθοπλασίας και την συνέπεια του συγγραφικού λόγου, ο θεατής μπορεί να επικεντρωθεί στην ουσία του μύθου, χωρίς να αποσπάται από αυτήν από εξωτερικούς παράγοντες ή στοιχεία που απομακρύνουν από το βασικό νοηματικό του άξονα.
Με τη βοήθεια του Άγγλου σαιξπηρολόγου Martin Lings και τις καίριες παρεμβάσεις του, το έργο εκτυλίσσεται σε μία παραλληλότητα παρουσίασής του και συγχρόνως ερμηνείας των βασικών αρχετύπων του μύθου.
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χρυσάνθη Κορνηλίου.
Παίζουν οι ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιάννης Μπόγρης, Φωκίων Ζαρίκος, Μαρία Μαλλούχου, Αυγή Φαρόγιαννη, Μάρκος Ζωίδης.
ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Γιώργος Σηφάκης
Εισιτήρια: 13 €, 10 € (άνω των 65), 8 € (φοιτητικό), 6 € (άνεργοι), 3 € (ατέλειες)
Διάρκεια παράστασης: 170 λεπτά με διάλειμμα
Παραστάσεις: Τρίτη 20/2 & Τρίτη 27/2, στις 7:30 μμ
Κρατήσεις θέσεων: τηλ.: 210-8673655
Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΤΚ 11252 ΑΘΗΝΑ
email: alexandreia.theatro@gmail.com
Καλλιτεχνική δ/νση: Βασίλης Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου