Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΓΓΕΕ

H Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) διοργανώνει παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «2016 Η Ελλάδα στην Ρωσία – Η Ρωσία στην Ελλάδα». Στόχος του διαγωνισμού με τίτλο «Τι είναι η Ελλάδα για μένα;  είναι η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της προσέγγισης των πολιτισμών ενθαρρύνοντας τα παιδιά να σκεφτούν την Ελλάδα και να εκφραστούν για την χώρα μέσα από την τέχνη.
Ο διαγωνισμός – που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO – απευθύνεται σε παιδιά από τη Ρωσία ηλικίας  από 6 έως 10 ετών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: κατά το πρώτο, το οποίο θα διαρκέσει από 09/01/2016 έως 31/10/2016 τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση contest@elru2016.gr . Μετά το τέλος του πρώτου σταδίου, ειδική επιτροπή θα κρίνει και θα ανακοινώσει μια βραχεία λίστα (έως τις 10 Νοεμβρίου 2016).
Στο δεύτερο στάδιο, η βραχεία λίστα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του «Έτους Ελλάδα στη Ρωσία» elru2016.gr για ένα μήνα, έτσι ώστε οι νικητές να αναδειχθούν μέσα από ψηφοφορία του κοινού διαδικτυακά. Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τα μέσα Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή στη Μόσχα.
Βραβεία
Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα με την οικογένειά τους.
Τα παιδιά, των οποίων τα έργα θα αποτελέσουν την βραχεία λίστα, θα κερδίσουν προσωπικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ και μία τσάντα με διαφημιστικό υλικό του αφιερωματικού έτους.
Τέλος, όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και τα έργα τους θα συμπεριληφθούν σε ηλεκτρονικό άλμπουμ.
Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 6 -10 ετών στην Ρωσική Ομοσπονδία, είτε ατομικά είτε μέσω του σχολείου τους.
Τα έργα πρέπει να είναι αυστηρά σε μέγεθος χαρτιού Α4. Για την υλοποίηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν: μολύβια, νερομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ, ξηροπαστέλ, μελάνια, ακουαρέλες. Επιτρέπονται κολάζ και επίπεδες κατασκευές όπως και κάθε άλλο μέσον υπό τον όρο ότι κανένα έργο δεν έχει τρεις διαστάσεις.
Τα έργα αποστέλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση contest@elru2016.gr , σκαναρισμένα σε μορφή jpeg και dpi 300, μαζί με την συμπληρωμένη ειδική φόρμα  που περιλαμβάνει τον τίτλο του έργου το πλήρες όνομα του διαγωνιζόμενου (όνομα, πατρώνυμο, επώνυμο), ηλικία, διεύθυνση ή διεύθυνση σχολείου και περιοχή. Κάθε έργο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει σύντομη περιγραφική λεζάντα, όχι πάνω από 50 λέξεις.
Με την κατάθεση του έργου, ο διαγωνιζόμενος θα λάβει  αποδεικτικό λήψης ο οποίος θα περιέχει ένα κωδικό για να κατεβάσει μια βεβαίωση  συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Προθεσμίες διεξαγωγής:
Εκκίνηση διαγωνισμού  -  1.9.2016
Καταληκτική Ημερομηνία Παράδοσης Έργων – 31.10.2016
Ανακοίνωση βραχείας λίστας και ανάρτηση στην ιστοσελίδα για ψηφοφορία του κοινού  - 10.11.2016
Καταληκτική Ημερομηνία για την ψηφοφορία κοινού – 10.12.2016
Ανακοίνωση νικητών -  μετά τα μέσα Δεκεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου