Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχισαν οι πρόβες της όπερας “Ιφιγένεια εν Ταύροις” με την σπουδαία μεσόφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου

Αρχισαν οι πρόβες της όπερας “Ιφιγένεια εν Ταύροις” με την σπουδαία μεσόφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου που ανεβάζει το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη η ομάδα Skull of Yorick Productions.



Ιφιγένεια εν Ταύροις
από την Ομάδα Skull of Yorick Productions

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η μεγαλειώδης όπερα του C. Gluck “Iphigenie en Tauride” διασκευάζεται και ανεβαίνει στα ελληνικά. Το νέο λιμπρέτο, που γράφτηκε από την Κασσάνδρα Δημοπούλου ειδικά για τις παραστάσεις αυτές, είναι βασισμένο στο κείμενο του Ευριπίδη και επαναφέρει την ιστορία όσο πιο κοντά στο αρχαίο κείμενο γίνεται, σε τέλεια συνύπαρξη με τη μνημειώδη μουσική του μεγάλου κλασικού συνθέτη. Η όπερα στη νέα της μορφή στα ελληνικά κάνει πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο, φιλοδοξώντας, στη συνέχεια, να ανέβει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σε περιοδεία.

Σχετικά με την ομάδα Skull of Yorick Productions και το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος

Το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2015 (με την ονομασία Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης αρχικά) από την ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Productions που ιδρύθηκε το 2011 στο Λονδίνο και δρα με βάση τη Θεσσαλονίκη από το 2013. Ιδρυτικά μέλη είναι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Φίλιππος Μοδινός και Κασσάνδρα Δημοπούλου. Σκοπός του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού και η αξιοποίηση και προβολή Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την Εφορία Αρχαιοτήτων της Πόλης της Θεσσαλονίκης, με δωρεάν παραστάσεις στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς και έχει συνεργαστεί με το ΜΜΘ, με τον Δήμο Λάρισας, Τυρνάβου, Κηφισιάς, Βέροιας, Νεαπόλεως κ.α. Φέτος είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεργάζεται με το ΚΘΒΕ, το Dublin Opera Studio, το Fondation Culturel Luxembourg και τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Χρήστος Κτιστάκης
ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΠΡΕΤΟΥ/ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Κασσάνδρα Δημοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιώργος Λεπίδας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Άντα Τσεσμελή
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός, John Rownan, Αλέξανδρος Γάβαρης, Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου, Θάλεια Μαυρίδου, Ανέστης Ιωαννίδης, Νίκος Κύρτσος.

Ιφιγένεια εν Ταύροις
Βασιλικό Θέατρο
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Κανονικό: 25 € 
Φοιτητικό/Ανέργων/Συνταξιούχων: 20 €
Μαθητικό: 15 €
Κασσάνδρα Δημοπούλου, Ιφιγένεια

Επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: www.skullofyorickproductions.com

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
ΕΡΤ, ΕΡΤ3, EΡΤ Περιφέρεια, Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, 102 FM, 9.58 FM, TV 100, FM100, Στο κόκκινο 93.4, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9, Μακεδονία TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου