Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Εκατό Κιθάρες (επιστρέφουν) στο Ηρώδειο


Πολλοί μας ρωτούν τι θα γίνει στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου!
Σε άλλους λέμε πως θα κάνουμε μια γιορτή για την κιθάρα, σε άλλους πως θα αφιερώσουμε αυτή την μέρα στα Ελληνικά Ωδεία, σε άλλους πως θα γιορτάσουμε τα 30 χρόνια των "Κιθαριστών", σε άλλους πως θέλουμε να αποδείξουμε πως όταν οι Έλληνες δουλεύουν συλλογικά, μπορούν να πετύχουν απίστευτα επιτεύγματα και πως αυτό το πρωτοφανές Ελληνικό "El Sistema" με τις κιθαριστικές ορχήστρες δεν είναι καθόλου τυχαίο, σε άλλους να δείξουμε ακόμα μια φορά πως η Ελληνική Κιθαριστική Σχολή είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και η κιθάρα στην Ελλάδα έχει μετατραπεί στο Εθνικό μουσικό μας όργανο!
Γεγονός πάντως είναι πως οι 300 συντελεστές που θα ανέβουν στην σκηνή του Ηρωδείου, θα παίξουν σαν ένας και θα διαψεύσουν πάλι όλους εκείνους που ισχυρίζονται πως εμείς οι Έλληνες είμαστε ατομιστές!
Την συναυλία αυτή την είχαμε ονομάσει συμβολικά "100 Κιθάρες για την Ελλάδα". Αλλάξαμε τον τίτλο γιατί οι φίλοι μας έπεισαν πως είναι βαρύγδουπος! Επανερχόμαστε στον αρχικό τίτλο, γιατί απο την πρώτη πρόβα που κάναμε ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο! Στο παίξιμο αυτών των κιθαριστών, στα μάτια αυτών των νέων ανθρώπων, είδαμε μια Ελλάδα που είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα!
Αυτή η γιορτή στις 16 Σεπτεμβρίου δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στην Ελλάδα!

https://www.facebook.com/events/1093310277415984/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου