Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός σκηνοθετεί και διευθύνει την Μπατερφλάι στη Ρωμαϊκή Αγορά

Φίλιππος Μοδινός, μαέστρος
Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος ανεβάζει την όπερα του G. Puccini “Madam Butterfly” (Δεσποινίς Πεταλούδα), στη Ρωμαϊκή Αγορά.
Την λαοφιλέστατη όπερα  Μαντάμα Μπατερφλάι, θα διευθύνει ο μαέστρος και τενόρος Φίλιππος Μοδινός ο οποίος έχει κάνει και τη σκηνοθεσία.
Ναγκασάκι, αρχές του 19ου αι. Μια νεαρή Γκέισα, η Τσιο-Τσιο Σαν (Madam Butterfly) αγοράζεται από τον καπετάνιο του Αμερικάνικου ναυτικού Pinkerton και την παντρεύεται. Ο έρωτάς τους θα κρατήσει πολύ λίγο και η συνέχεια, καταστροφική για την μικρή Ιαπωνέζα.
Μουσική διεύθυνση/ Σκηνοθεσία: Φίλιππος Μοδινός. Στον ομώνυμο ρόλο η Patricia Freres. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Θεόδωρος Μπιράκος, Θάλεια Μαυρίδου, Δημοσθένης Σταυριανός, John Rownan κ.ά.
Φέτος το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεργάζεται με φορείς όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Dublin Opera Studio, τον 'Ομιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Fondation Culturel National του Λουξεμβούργου και το Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη, αλλά και με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δουβλίνο, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Βερολίνο κ.α.)
Κασσάνδρα Δημοπούλου, μεσόφωνος
Οι επικεφαλής του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος διεθνώς αναγνωρισμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Κασσάνδρα Δημοπούλου μεσόφωνος και Φίλιππος Μοδινός τενόρος έχουν δημιουργήσει μια πολιτισμική κίνηση αναβάθμισης και ένα πόλο έλξης για τα νέα ταλέντα της όπερας.
Οι παραστάσεις της Ρωμαϊκής Αγοράς συμπεριλαμβάνουν το αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη της όπερας Giaccomo Puccini και την όπερα του Έλληνα συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου “Προμηθέας Δεσμώτης” και είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου ανεβαίνει με εισιτήριο η μεγαλειώδης όπερα του C. Gluck “Ιφιγένεια εν Ταύροις” με ελληνικό λιμπρέτο, διασκευασμένη και βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη. Σε όλες τις παραστάσεις παίζει η ορχήστρα της Skull of Yorick Productions.
Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος στέφθηκε με επιτυχία, με τις όπερες του G. PucciniIl Tabarro” (Ο μανδύας), και “Suor Angelica” (Αδερφή Αγγελική).
Θα ακολουθήσουν στις 24 - 25 /09 C. Gluck “Ιφιγένεια εν Ταύροις”. Στην ελληνική γλώσσα, διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη. Διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κ. Δημοπούλου. Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης. Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας. Φώτα: Άντα Τσεσμελή. Στον ομώνυμο ρόλο η Κασσάνδρα Δημοπούλου. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Φίλιππος Μοδινός, John Rownan, Αλέξανδρος Γάβαρης, Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου, Θάλεια Μαυρίδου, Ανέστης Ιωαννίδης, Νίκος Κύρτσος και 15μελής χορωδία. Εισιτήρια: 25, 20, 15.
Όπερα Έλληνα συνθέτη
30/09 Π. Καρούσου “Προμηθέας Δεσμώτης”. Βασισμένη στην ομώνυμη ιστορία του Αισχύλου για  τον Προμηθέα, του ήρωα των ανθρώπων, που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς του Ολύμπου.  Μουσική διεύθυνση: Ελ. Καλκάνης. Σκηνοθεσία: Β. Ασημακόπουλος. Με τον Βασίλη Ασημακόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Ειρήνη Κώνστα, Βανέσσα Καλκάνη, Φίλιππος Μοδινός, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Κατερίνα Μακρή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου