Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υποδέχθηκε την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης»

Φωτεινή Φιλοσόφου, Παναγιώτης Καρούσος, Γιάννης Νικολαΐδης, Βασίλης Ασημακόπουλος, 
Μαρία Λυμπεράκου, Ειρήνη Κώνστα, Αναστάσιος Στέλλας
Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρουσίασε με επιτυχία την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 
Παραβρέθηκαν ο Γιάννης Σταθόπουλος, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής όπου απηύθυνε χαιρετισμό και υποδέχτηκε την παράσταση και τους καλλιτέχνες. Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ, μαζί με την αντιπροσωπεία της UNESCO εξήραν το έργο και συγχάρηκαν τους καλλιτέχνες.
Βασίλης Ασημακόπουλος
Ο Παναγιώτης Καρούσος προλόγισε το έργο αναλύοντας το μύθο του Προμηθέα και την διαχρονική συμβολή του στην πάροδο της ιστορίας ως σύμβολο αντίστασης ενάντια στην τυραννική κεντρική εξουσία. 
Μαρία Λυμπεράκου, Ειρήνη Κώνστα
Η Σκηνοθεσία του Βασίλη Ασημακόπουλου έδενε αναπόσπαστα στην τραγωδία του Αισχύλου και την μουσική δημιουργία του Ελληνοκαναδού Παναγιώτη Καρούσου. 
Η ερμηνεία των καλλιτεχνών εντυπωσιακή, οι φωνές, οι μελωδίες της μουσικής, όλα μια μαγεία. 
Αναστάσιος Στέλλας, Βασίλης Ασημακόπουλος
Τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Νικολαΐδης, η ηθοποιός Φωτεινή Φιλοσόφου, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Παύλος Νισλόγλου και η Κοσμήτορας Ζαχαρούλα Καβακιώτη της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η Αγγελική Χιώτη, η καθηγήτρια μουσικής Καίτη Καρατζά μητέρα του μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή, ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης κ.α. 
Αγγελική Χιώτη, Παναγιώτης Καρούσος, Άρης Γεωργακόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος, Γεώργιος Ρούσσης, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, Παύλος Νισλόγλου 
Η παράσταση απέσπασε θερμό χειροκρότημα και απονεμήθηκαν έπαινοι από την αντιπροσωπεία της UNESCO. Ήταν μια υπέροχη παρουσίαση της πιό πολυπαιγμένης ελληνικής όπερας.
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος
Ιώ/Θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα
Βία/Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου
Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας
Ράνια Ζέττα, βιόλα – Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βασίλης Ασημακόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος
(Θεατράκι) 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου