Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Ετήσιο Μνημόσυνο, Κληρικών, Αρχόντων και Ευεργετών της Ι.Μ. Τορόντο

Η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο έχει καθιερώσει κάθε χρόνο, το Σάββατο μετά την 14η Σεπτεμβρίου, την Ύψωση δηλαδή του Τιμιου Σταυρού, να γίνεται Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο των Κληρικών οι οποίοι υπηρέτησαν στην Ι.Μ. Τορόντο, των Αρχόντων του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και των Ευεργετών και Δωρητών της Ιεράς Μητρόπολης.

Η Ι.Μ. Τορόντο έκανε εξονυχιστική έρευνα και βρήκε όλους τους Αρχιερείς, ιερείς, διακόνους, μοναχούς και μοναχές, οι οποίοι υπηρέτησαν στον Καναδά από τις αρχές του 20ου αιώνα και εκοιμήθησαν εν Κυρίω. Φυσικά, έχει επίσημο κατάλογο όλων των Αρχόντων του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, οι οποίοι έζησαν και ζουν στον Καναδά και κατάλογο των μεγάλων ευεργετών και δωρητών της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο των Κληρικών, Αρχόντων , Ευεργετών και Δωρητών της Ι.Μ. Τορόντο ετέλεσε εφέτος ο Μητροπολίτης Σωτήριος στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, βοηθούμενος από τον π. Ιγν. Δελή και π. Θ. Παρασκευόπουλο.

Την χορωδία, αποτελουμένη από κληρικούς, φοιτητές και αποφοίτους της Θεολογικής μας Ακαδημίας, διηύθυνε ο π. Ο. Δρόσσος.

Προσήλθαν στην Θ. Λειτουργία και το Μνημόσυνο συγγενείς των κεκοιμημένων από κοντά και μακριά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Ατώνιος Ανδρέου, Άρχων—Χαρτουλάριος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, με την σύζυγό του, ήρθαν από το Vancouver-BC, πέντε ώρες με το αεροπλάνο.

Η Θ. Λειτουργία ήταν κατανυκτική. Οι προσελθόντες εκοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Μετά την Θ. Λειτουργία και το Μνημόσυνο παρετέθη πρόγευμα για όλους στην αίθουσα δεξιώσεων της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος, συγκινημένος και βαθειά ικανοποιημένος εδήλωσε. «Το Μνημόσυνο αυτό των Κληρικών, Αρχόντων, Ευεργετών και Δωρητών της Ιεράς μας Μητρόπολης, γίνεται κάθε χρόνο τώρα, για μερικά χρόνια. Το οφείλουμε στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι υπηρέτησαν την Εκκλησία μας στον Καναδά, πολλές φορές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας. Το μεγαλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και να δείχνουμε πάντα την ευγνωμοσύνη μας στους Κληρικούς, Άρχοντες, Ευεργέτες και Δωρητές της Ιεράς μας Μητρόπολης, είναι καθημερινά να κάνουμε το καθήκον μας σωστά. Εύχομαι ο Τρισάγιος Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους μετά των Αγίων και των Αγγέλων του Ουρανού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου