Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Βραδιά Όπερας και Μπαλέτου στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας.

Όταν ο επί σειρά ετών πρόεδρος και παράγοντας της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Νίκος Ανδριώτης, αποφάσισε πριν έξι χρόνια να διοργανώσει βραδιά όπερας στο κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Πατρίδης», αρκετοί θεώρησαν το στόχο υπερβολικά φιλόδοξο, ίσως και πάνω από τις δυνάμεις των οργανωτών, αλλά και τις προτιμήσεις του κοινού της Αστόριας. Οι φόβοι διαψεύστηκαν από την πρώτη κιόλας χρονιά, που η συναυλία στέφθηκε με επιτυχία και επί έξι χρόνια η βραδιά όπερας είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα, που αγκαλιάζει η κοινότητα και περιμένουν με ανυπομονησία τα μέλη της πολυμελούς ορχήστρας και της χορωδίας και της χορωδίας, που διευθύνει ο Ελληνοαμερικανός μαέστρος Γιάννης Ξύλας και τα μέλη του μπαλέτου του Κολεγίου Κουίνσμπορο.
«Την πρώτη χρονιά ήμουν διστακτικός, καθώς δεν ήμουν βέβαιος πως θα το υποδέχονταν ο κόσμος. Ωστόσο αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που μας αξίζει. Ο κόσμος παρακολουθεί με ευλάβεια τη συναυλία κι αναγνωρίζει την ποιότητα που του προσφέρεται. Κάποιοι λοιπόν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Αστόρια δεν είναι το «γκέτο» που ίσως νομίζουν, αλλά σε πολύ υψηλό πολιτιστικό επίπεδο», είπε ο Νίκος Ανδριώτης.
Δύο σχεδόν ώρες μουσικής πανδαισίας χάρισαν στο κοινό ο Γιάννης Ξύλας κι η ορχήστρα στην οποία συμμετείχαν σημαντικοί μουσικοί. 
Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις όπερες «Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, «Κάρμεν» του Μπιζέ, Μαρία Στιούαρτ του Ντονιζέτι, «Οι Γάμοι του Φιγκαρό» του Μότσαρτ, «Μακβέθ» του Βέρντι, «Ερμιόνη» του Ροσσίνι, «Κουρσάρος» των Αντόλφ Αντάμ και Ρικκάρντο Ντρίγκο, «Ιπτάμενος Ολλανδός» του Βάγκνερ, «Σταμπάτ Μάτερ» του Ροσσίνι. Επίσης, ο «Ολυμπιακός ύμνος – Ωδή στο Δία» του Μίκη Θεοδωράκη, χορογραφία με μουσική Γκέρσουιν (Κουβανέζικη Οβερτούρα) και δύο αποσπάσματα από την οπερέτα του Έμεριχ Κάλμαν «Η πριγκίπισσα του τσίρκου».
«Σημαντικό γεγονός για την Αστόρια και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα» χαρακτήρισε τη συναυλία ο μαέστρος Γιάννης Ξύλας, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Ο κ. Ξύλας ευχαρίστησε όλους τους μουσικούς, αλλά και τους ανθρώπους της Αστόριας που βοήθησαν στην επιτυχία της συναυλίας.
Ικανοποιημένος ο παραγωγός της συναυλίας Νίκος Ανδριώτης από το αποτέλεσμα, που σύμφωνα με όλους που την παρακολούθησε ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
«Είναι η έκτη παραγωγή που κάνουμε και αποδεικνύεται ότι με το χρόνο γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Προσθέτουμε, δεν αφαιρούμε. Εχοντας παρακολουθήσει τις πρόβες και γνωρίζοντας το πρόγραμμα της συναυλίας, ήμουν σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα εντυπωσίαζε», δήλωσε στη Greek News ο Νίκος Ανδριώτης, που απηύθυνα ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γιάννη Ξύλα.
«Εργάζεται σχεδόν ένα χρόνο γι’ αυτή την παρουσίαση και μπροστά στη δουλειά που βάζει τα χρήματα είναι ελάχιστα», είπε.
Από την πρώτη κιόλας χρονιά, ο Νίκος Ανδριώτης θεωρεί τη συναυλία αυτή «προσφορά προς την κοινότητα και τον Ελληνισμό».
«Επιθυμούμε να αντιληφθούν όλοι ότι η κοινότητα της Αστόριας πιστεύει στον πολιτισμό και την κουλτούρα, αυτό που μας αξίζει να παρουσιάζουμε ως Ελληνες», μας είπε.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Εμμανουήλ Δρίτσας εξέφρασε ικανοποίηση για την συναυλία, που όπως επισήμανε «κατενθουσίασε τον κόσμο που την παρακολούθησε».
«Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου προσπαθεί πάντα να φέρει κάτι αξιόλογο στην Ομογένεια κι εύχομαι να ήταν μια αντάξια τιμή για τα 88 χρόνια της κοινότητάς μας, που εορτάζουμε τις μέρες αυτές», είπε ο κ. Δρίτσας, καλώντας όλους να δώσουν το παρών στον εορτασμό της επετείου, στις 8 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου