Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μόσχα: Εορταστικές Εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μόσχα, 18 Οκτωβρίου 2015г.
    Αγαπητοί φίλοι!
    Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του "ΟΧΙ" στον ιταλικό φασισμό, της νικηφόρου προελάσεως του ελληνικού στρατού στο Αλβανικό Μέτωπο, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας και ο Οργανισμός Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας-Κύπρου «Φιλία» είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουν σε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων:
1/ Εορταστική-επιμορφωτική εκδήλωση, που θα πραγματοποηθεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας (αίθουσα № 2).
H εκδήλωση περιλαμβάνει:
⇒16.00 – Προβολή της θρυλικής ελληνικής ταινίας «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»έτους παραγωγής 1948, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες Πειραιώς-Αθηνών και προαστίων το 1948 και έκοψε 136.033 εισιτήριαενώ βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Α.Σακελλάριου και Χ. Γιαννακόπουλου, έτους προβολής 1946. Την εποχή όπου παρουσιάστηκε, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, διότι στην Ελλάδα οι πολιτικές εξελίξεις δεν είχαν καταλαγιάσει, ελέω Εμφυλίου Πολέμου...
⇒18.00 – Η εποποιία του ΄40 – η γυναίκα στρατευμένη στον Αγώνα. Το έπος του ‘ 40 μέσα από κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας. Παρουσίαση από τους μαθητές-σπουδαστές ελληνικών σχολείων της Μόσχας και του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού.
⇒Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τo Χορευτικό Συγκρότημα, τη Χορωδία του Κ.Ε.Π., το ομογενειακό Συγκρότημα «Αναγέννηση», τα μέλη του Θεατρικού μας Εργαστηρίου, τον Έλληνα μουσικό Γιάννη Κωφόπουλο, το μουσικό ομογενειακό συγκρότημα από τη Μολδαβία «ΜΕΤΑΦΟΡΑ» (σολίστ η Μαργαρίτα Τσόριτς) κ.α.
Σας περιμένουμε στη διεύθυνση:
Οίκος Εθνοτήτων της Μόσχας
4, Novaya Vasmannaya str., stroenie 1, hall # 2 (metro station «Кrasnye Vorota»)Η είσοδοςειναι ελεύθερη για το κοινό, θερμή παράκληση όπως δηλώσετε προσέλευση στη γραμματεία τουΚ.Ε.Π.

2/
 Εορταστική εκδήλωση από τους μαθητές του Ορθόδοξου Γυμνασίου «Μητροπολίτης Πλάτων», που εδράζει στις εγκαταστάσεις του Μοναστηρίου του Αγίου Νικολάου της Μόσχας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, ώρα 15.00, στην αίθουσα τελετών του Σχολείου (2ος  όροφος)Επί του παρόντος αναφέρουμε ότι το Μάρτιο του 2014 εντάξαμε την ελληνική γλώσσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ορθόδοξου Γυμνασίου «Μητροπολίτης Πλάτων», που εδράζει στις εγκαταστάσεις του Μοναστηρίου του Αγίου Νικολάου της Μόσχας. Το Φεβρουάριο του 2015, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στη Μόσχα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ.Ε.Π., το Γυμνάσιο επισκέφθηκε η πρώτη κυρία της Κύπρου, η σύζυγος του προέδρου της χώρας κα Άντρυ Αναστασιάδου, κατόπιν πρόσκλησης της οποίας τον Ιούλιο του 2015 επισκέφθηκαν την Κύπρο 19 μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου και είχαν τη δυνατότητα άμεσης επαφής και γνωριμίας με τη γλώσσα και την ιστορία του τόπου. Η σπουδαιότητα και ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου Σχολείου έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας με την προσήλωση στις πνευματικές και ηθικές αρχές και αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας. 
Σας περιμένουμε στη διεύθυνση:
Ορθόδοξο Γυμνάσιο «Μητροπολίτης Πλάτων», που εδράζει στις εγκαταστάσεις του Μοναστηρίου του Αγίου Νικολάου της Μόσχας74, Shosseinnaya str., 2nd floor, 109383,Moscow. http://xn----8sbelataihxgfmdqbljiu3qxa.xn--p1ai/ , http://xn----8sbelataihxgfmdqbljiu3qxa.xn--p1ai/contact Για περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα 7084809/10, καθώς και να ενημερώνεστε από το Δικτυότοπό μας www.hecucenter.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου