Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Παπαδόπουλος, Θανάσης Σαλτας - "Ανάμεσα στο φως και στη βροχή"‏
Γιώργος Παπαδόπουλος, Θανάσης Σαλτας - "Αναμεσα στο φως και στη βροχή"
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : Γιώργος Παπαδόπουλος, Θανάσης Σαλτας
ΤΙΤΛΟΣ : "Ανάμεσα στο φως και στη βροχή"
ΚΔ :  FM 17003177
. . .. . .

Το «Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή» γεννήθηκε ως έργο μέσα από το όμορφο πάντρεμα της μουσικής του Γιώργου Παπαδόπουλου και της ποίησης του Θανάση Σάλτα.
Είναι ένα συνθετικό-στιχουργικό έργο αποτελούμενο από 8 τραγούδια όπου η μουσική και ο στίχος δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
Τραγούδια όπως Χρώματα, Κόρη του Μαγιού, Ανάμεσα στο Φως και στη Bροχή, Φονικό , Αναγέννεσις έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς τραγουδιού.
Τα τραγούδια του έργου δημιουργήθηκαν για να γεννούν εικόνες  και να ταξιδεύουν την φαντασία  του ακροατή, στον κόσμο των ονείρων και των  συναισθημάτων…
Το έργο αυτό, έχει μια λυρική μαγεία που μπορεί να σας συγκινήσει, να αγγίξει τις καρδιές σας, και να σας πλημμυρίσει με όμορφα συναισθήματα…
. . .

Tracklisting:

1. Χρώματα 3.51
2. Κόρη του Μαγιού 3.37
3. Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή 4.15
4. Στην αγκαλιά σου 2.47
5. Χορός στον καθρέπτη 2.20
6. Φονικό 5.14
7. Όλα Άνεμος 2.27
8. Αναγεννεσις 3.35

Συντελεστές:

Σύνθεση: Γιώργος Παπαδόπουλος
Γεννήθηκε  στην  Πάτρα και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Είναι Διπλωματούχος κιθάρας και ασχολείται με τη διδασκαλία καθώς και με τη σύνθεση. Έχει πάρα πολλές διακρίσεις  και βραβεία σε πολλούς Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία σόλο κιθάρα και Μουσικής κινηματογράφου, σε Φεστιβάλ και διαγωνισμούς Τραγουδιού, καθώς και βραβεία ως κιθαριστής. Ταυτόχρονα ξεκίνησε το 2012 μια σειρά από συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ακουστεί το έργο του. Αφού επιλέχτηκε από τη διεύθυνση του Ο.Μ.Μ.Θ. σαν ένα από τα καλύτερα συνθετικά έργα που κυκλοφόρησαν το 2012 απο τις εκδόσεις Cambia, πραγματοποιήθηκε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2013, με μεγάλη επιτυχία. Το 2014 κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρία FM RECORDS Το “Ονειρόδρομοι” (Dream Paths) με 11 συνθέσεις του, ένας δίσκος Ορχηστρικός με έργα Μουσικής δωματίου για κιθάρα φλάουτο και πιάνο.
Στίχοι: Θανάσης Σάλτας
Γεννήθηκε στον Πειραιά και ζει στον Κορυδαλλό. Ασχολείται με την λογοτεχνία από το 1996 όπου πραγματοποίησε τις πρώτες του δημοσιεύσεις. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους για τραγούδια, παραμύθια , θεατρικά έργα, διηγήματα, και άρθρα για την τέχνη.
Έχει κερδίσει σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε όλα τα είδη του λόγου, Α βραβεία και Αριστεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί με έλληνες συνθέτες όπως Γιώργος Παπαδόπουλος, Χρυσάνθη Οικονομάκη, Πηγή Λυκούδη… Τα παρακάτω βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Cambia: Φωνές στον Ελικώνα, Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης, The Garden of Joy and Sadness. Συμμετέχει με έργα του, σε 8 βιβλία τα οποία  κυκλοφορούν  από τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης.

Τραγούδι: Παναγιώτης Αντέλλης, Χαρά Σκουλαρίκου
Φωνητικά: Περικλής Παπαδόπουλος, Νίκη Οικονόμου
Έπαιξαν οι Μουσικοί: Γιώργος Παπαδόπουλος, κιθάρες (κλασική, ακουστική, ηλεκτρική, 12 χόρδη ακουστική) - Νίκος Σιδερής (πιάνο, πλήκτρα) - Νίκος Χαλικιάς (φλάουτο) - Παναγιώτης   Τσαγκρώνης (Όμποε) - Γιώργος Μπουρδόπουλος (Κλαρινέτο)
Ηχογράφηση: Studio Victory, Studio Almpanis
Mastering: Θοδωρής Χρυσανθόπουλος
. . .

Κατεβάστε ψηφιακά το "Ανάμεσα στο φως και στη βροχή":
Ακούστε ψηφιακά το "Ανάμεσα στο φως και στη βροχή":
Μάθετε περισσότερα για τους Θανάση Σάλτα, Γιώργο Παπαδόπουλο και το "Ανάμεσα στο φως και στη βροχή":

Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου