Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Φανταστική η διεύθυνση του γνωστού μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού στην ΝΕΡΙΤ

Άκουσα την πρώτη ηχογράφηση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ που πραγματοποιήθηκε στα στούντιο ραδιοφωνίας του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή.
Το CD περιλαμβάνει έργα των Δ. Λιωνή και Ν. Τέιλορ υπό την θαυμάσια  διεύθυνση του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού.
Η ορχήστρα ερμήνευσε τα έργα του Δημήτρη Λιωνή Επίκληση στη σελήνη σε ποίηση D.W. Lawrence – και του Νέστορα Τέιλορ Vocalise.
Τραγούδησαν η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου και η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου.
Την ορχήστρα διηύθυνε ο Ραφαήλ Πυλαρινός και απέδωσε το σωστό ύφος  των Ελλήνων συνθετών.
Τα έργα ατμοσφαιρικά ακούγονται ευχάριστα με τις υπέροχες φωνές της σοπράνο Μίνας Πολυχρόνου στο Vocalise και της μέτζο σοπράνο Ειρήνης Τσιρακίδου στο Επίκληση στη σελήνη.
Τα ηχογραφημένα έργα μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και από ευρωπαϊκά ραδιόφωνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την EBU.
Συγχαρητήρια στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή της ΝΕΡΙΤ Νίκο Ξανθούλη για την προώθηση έργων Ελλήνων Συνθετών.
Ραφαήλ Πυλαρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο και το τρομπόνι και συνέχισε με το τραγούδι και τα Ανώτερα Θεωρητικά, αποκτώντας όλα τα Πτυχία των Ανωτέρων Θεωρητικών, καθώς και τα Διπλώματα Σύνθεσης, Μονωδίας και Τρομπονιού.
Τελειοποίησε τις μουσικές του γνώσεις στην Ιταλία σπουδάζοντας Διεύθυνση Ορχήστρας
στη Μουσική Ακαδημία της Santa Cecilia της Ρώμης και την Ακαδημία της Πεσκάρα και ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά του διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα της Santa Cecilia στα Master Class τελειοποίησης που οργανώνει η Ακαδημία.
Σπούδασε δίπλα στους Bruno Aprea, Danielle Gatti και Donato Renzetti.
Από το 1990 αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως μαέστρος, διευθύνοντας ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Santa Cecilia της Ρώμης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Φεστιβάλ Ferentino της Ιταλίας, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών [Κ.Ο.Α] , η Εθνική Λυρική Σκηνή [Ε.Λ.Σ], η Κρατική Ορχήστρα Κύπρου [Κ.Ο.Κ] , η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά «Δ. Μητρόπουλος», όπου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 1998, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brasov της Ρουμανίας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ , η «Orchestra Internazionale D’Italia», η Οrchestra Sinfonica Internazionale Giovanile «Fedele Fenaroli»,
η Camerata Strumentale dell’Universita di Salerno «Danilo Rossi» κ.α.
Έχει εμφανισθεί στο Auditorium της Ρώμης, στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών,
στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Παλλάς, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Θέατρο <<Απόλλων>>
της Σύρου, στην Κύπρο,, στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Theatro di V.B. di Ascoli ,στο Φεστιβάλ του «Lanciano» και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου