Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική διευθύντρια κα Τατιάνα Τσόρναγια)

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική διευθύντρια κα Τατιάνα Τσόρναγια) παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο ετήσιο φιλανθρωπικό παζάρι του Συλλόγου Συζύγων Διπλωματών της Μόσχας, τα έσοδα του οποίου διατίθενται προς ενίσχυση ρωσικών ορφανοτροφείων. Το Χορευτικό μας Συγκρότημα παρουσίασε ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, που περιελάμβανε έντεκα (11) ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, που συνοδεύονταν από φωτογραφικό υλικό με τοπία και αξιοθέατα από διάφοες περιοχές της απαράμιλλου κάλλους και μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς Χώρας. Η ποικιλία των χρωμάτων των παραδοσιακών στολών, η ζωντανή και πλαστική κίνηση των χορευτών έδωσαν τη δυνατότητα το κοινό να περιηγηθεί στον καταγάλανο ελληνικό ουρανό, να γευθεί την ευωδιά, τον αέρα και τα αρώματα της ελληνικής φύσης, να καταδυθεί στα γαλαζοπράσινα νερά της ελληνικής θαλασσας, να μυηθεί στη λάμψη και στο φως του ελληνικού τοπίου, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τους θεατές, μεταξύ των οποίων ο πρεσβευτής-σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα Γεράσιμος Ντάβαρης, ο Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ηλίας Θανασάς. , η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Ελένη Μιχαλοπούλου, η υποπρόξενος Πηνελόνη Μίχα και πλήθος επισκεπτών. 
Παράλληλα με το πολιτιστικό πρόγραμμα λειτούργησε ελληνικό περίπτερο, την οργάνωση, επιμέλεια και εποπτεία του οποίου είχε αναλάβει ο Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθεσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Ηλίας Θανασάς και η σύζυγός του Κορίννα Θανασά, με παρουσίαση-πώληση ελληνικών προϊόντων, που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους διατροφική αξία και ωφελιμότητα, τη μεστότητα της γεύσης τους, τα οποία είχαν την ευγενική καλοσύνη να παραχωρήσουν οι εξής εταιρείες εισαγωγής-παραγωγής ελληνικών τροφίμων: TSANTALI WINERY, GAEA OLIVE OIL, ASTORIA IMPORTS, DELPHI FOODS, MEDITERANNEAN DIET FOODS S.A.,  FEDON S.A., SARANTIS SWEETS, KANDYLAS SWEETS, MYLOPOTAMOS OLIVE OIL, DIONYSSOS IMPORTS, VOSTIZZA CURRANTS, KROKOS KOZANISVENUS GROWERS, ZANAE. Για άλλη μία φορά επισημαίνεται ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται από το Σύλλογο Συζύγων Διπλωματών της Μόσχας προς ενίσχυση ρωσικών ορφανοτροφείων. Σε διπλανό χώρο λειτούργησε γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας, την οποία είχε την ευγενική καλοσύνη να προσφέρει το προσφάτως εγκαινιασθέν στη Μόσχα ελληνικό εστιατόριο «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» , τα εδέσματα του οποίου (σουβλάκι, μουσακάς, τυποπιτάκα κ.α.) δεν άφησαν ασυγκίνητο και τον πλέον έμπειρο και απαιτητικό καλοφαγά.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής εκδήλωσης, τα ελληνικά προϊόντα έχαιραν της προτίμησης και της εκτίμησης του κοινού, γεγονός που συνδέεται αρμονικά με την εστρατεία ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, εμπνευστής της οποίας υπήρξε το Κ.Ε.Π. το Φεβρουάριο 2012 και την οποία άμεσα στήριξαν αρκετοί φορείς (θεσμικοί και μη, από τη Ρωσία και το εξωτερικό), πράγμα που για άλλη μία φορά επιβεβαιώνει την επικαιρότητα και σκοπιμότητα της εν λόγω εκστρατείας.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το φιλανθρωπικό παζάρι.
Με εκτίμηση,
Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κ.Ε.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου