Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα «Εύθραυστο: Οικογένειες» 3η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου

Από Τετάρτη 10 έως Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014


"Εύθραυστο: Οικογένειες"

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό κινηματογράφο.

Το αφιέρωμα «Εύθραυστο: Οικογένειες - 3η Ισραηλινή Εβδομάδα Κινηματογράφου» περιλαμβάνει εννέα βραβευμένες ταινίες, παραγωγής 2011-2014, που πραγματεύονται διάφορεςπτυχές της οικογενειακής ζωής και των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών της οικογένειας.Η Εβδομάδα Κινηματογράφου θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννηςαπό την Τετάρτη 10 έως την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται στην Αθήνα Ισραηλινή Εβδομάδα Κινηματογράφου. Τα τελευταία χρόνια, Ισραηλινές ταινίες έχουν συμμετάσχει και έχουν βραβευθεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζουν επίσης όλο και μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.

Στο αφιέρωμα «Εύθραυστο: Οικογένειες», το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τους μηχανισμούς, τις σχέσεις και τα προβλήματα οικογενειών από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Για τον θεατή, αυτές οι οικογενειακές ιστορίες λειτουργούν σαν ένα παράθυρο στις ζωές και τα σπίτια των ανθρώπων, καθώς και σαν καλειδοσκόπιο της Ισραηλινής κοινωνίας, είτε πρόκειται για την ήσυχη Ιερουσαλήμ του '60 (Εύθραυστες ισορροπίες), το  σημερινό πολύβουο Τελ Αβίβ (Όλα διαλύονται, Αντίκες Φίντελμαν) είτε ασχολούνται με τις δυσκολίες της εφηβείας (Κατακλυσμός), τους περιορισμούς της θρησκείας (Γκετ. Το διαζύγιο της Βίβιαν Αμσαλέμ, Στο κενό της), τις μικτές οικογένειες (Arabani) ή ένα οδυνηρό παρελθόν (Στιγμιότυπα ζωής, Το Διαμέρισμα). Κάθε οικογενειακή ιστορία παρουσιάζει στον θεατή όχι μόνο θραύσματα της καθημερινής ζωής στο Ισραήλ, αλλά και πανανθρώπινες, γλυκόπικρες καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στις οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ισραηλινού Κινηματογράφου, οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν και να αγοράσουν Ισραηλινή λογοτεχνία (μεταφρασμένη στα ελληνικά).

Οι ταινίες είναι στα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους 

Η πρεμιέρα της ταινίας Gett. Το διαζύγιο της Βιβιάν Αμσαλέμ θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους,παρουσία του πρωταγωνιστήMenashe Noy. 

Το Πρόγραμμα προβολών

10/12/2014     

11/12/2014
22:00 : Arabani / Arabani                              

12/12/2014    

13/12/2014    

14/12/2014    

15/12/2014    

16/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου