Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΝΕΡΙΤ

Αντώνης Γιαμβριάς, Νίκος Ξανθούλης, Χρίστος Παπαγεωργίου
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΝΕΡΙΤ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Τον προγραμματισμό των δράσεων πολιτισμού που θα αναλάβουν τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ για το 2015, παρουσίασαν σήμερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Ξανθούλης και ο Συντονιστής των Συνόλων κ. Αντώνης Γιαμβριάς, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
Μετά από έναν σύντομο απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων, ο κ. Νίκος Ξανθούλης παρουσίασε τον σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεων των Μουσικών Συνόλων, αρχής γενομένης με τη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ στις 23 Δεκεμβρίου. Όπως υπογράμμισε, πέραν από την καθιερωμένη εβδομαδιαία ζωντανή συναυλία στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Μουσική Γεωγραφία», τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ θα πραγματοποιήσουν σειρά συναυλιών σε εμβληματικούς χώρους στην Αθήνα και την Περιφέρεια, συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ηχογραφήσεις σημαντικών έργων με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.
Στις διαδικασίες στελέχωσης της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Γιαμβριάς, τονίζοντας ότι σε ελάχιστο διάστημα συγκροτήθηκε μια Ορχήστρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που έχει ήδη κάνει έντονη την παρουσία της με πυκνές εμφανίσεις.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Συντονιστής του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ κ. Χρίστος Παπαγεωργίου έκανε λόγο για τη στενή σχέση του σταθμού με τα Μουσικά Σύνολα στον τομέα της παραγωγής και προβολής καλλιτεχνικού περιεχομένου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανάδειξης και στήριξης του έργου νέων μουσικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου