Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

“Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις;” (Πράξ. Απ. 9, 4) ΕΓΚYΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓEΝΝΩΝ Μητροπολίτη Σωτηρίου Ουράνιος επισκέπτης


Ήλθε πριν 2014 χρόνια. Ήλθε σαν ο πιο ταπεινός. Οι άνθρωποι δεν τον ανεγνώρισαν. Καίτοι ήταν Θεός και άνθρωπος. Θεάνθρωπος. Δεν του έδωκαν θέση – δωμάτιο στο κατάλυμα. Τον ανάγκασαν να γεννηθεί στη σπηλιά. Δεν μνησικάκησε. Δεν κράτησε τίποτε εναντίον ουδενός. Θεός Αληθινός δεν θέλησε, ούτε θέλει τον θάνατο του αμαρτωλού. Θέλει την σωτηρία του.

            Οι άγγελοι τον ανεγνώρισαν. Τον ανήγγειλαν στους ποιμένες. Οι ποιμένες έτρεξαν στη σπηλιά. Τον βρήκαν. Τον προσεκύνησαν. Οι μάγοι απ’ την Ανατολή ήλθαν. Και αυτοί τον προσεκύνησαν. Του προσέφεραν δώρα.
            Ο Ηρώδης εξεμάνη. Φοβήθηκε για την βασιλεία του. Βάλθηκε να τον καταστρέψει. Έσφαξε δύο χιλιάδες (2.000) νήπια. Αλλά δεν τα κατάφερε να σφάξει τον Ίδιο. Ο Ίδιος έφυγε με τους γονείς του στην Αίγυπτο.
            Ο Θεάνθρωπος ανδρώθηκε. Τριάντα χρόνων άρχισε την διδασκαλία Του. “Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών”, ήταν τα πρώτα του λόγια. Ζήτησε αλλαγή. Την αντικατάσταση του κακού με το καλό. Την αλλαγή του “οφθαλμόν αντί οφθαλμού” με το “αγαπάτε αλλήλους. Αγαπάτε τους εχθρούς”. Ετάραξε την ησυχία των γραμματέων. Των φαρισαίων. Των αρχιερέων. Των ραβίνων. Τους χάλασε τις δουλειές τους και εκείνοι αντέδρασαν. Τον εκυνήγησαν. Τον κατεδίκασαν. Τον σταύρωσαν.
            Εκείνος από τον σταυρό τους συγχώρεσε. Έχυσε το αίμα του για τη δική τους σωτηρία και τη σωτηρία όλου του κόσμου. Κατέβηκε στον Άδη για να σώσει και τους απ’ αιώνος νεκρούς. Αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς για να κάμει δυνατή την ανάσταση του καθενός, αλλά και τη συμμετοχή του καθενός στον παράδεισο. Στην αιώνια δόξα και αγιότητα του Ιδίου. Δηλαδή του Θεού.
            Ο διωγμός εναντίον Του συνεχίστηκε επίσημα μέχρι το 313 μ.Χ. Τη θέση του Σαούλ στο διωγμό, τώρα την επήρε επίσημα η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Υπολογίζεται ότι δεκατρία εκατομμύρια (13.000.000) χριστιανοί (μικροί χριστοί) βασανίστηκαν και εμαρτύρησαν στα χέρια της παντοδύναμης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τους τρεις πρώτους αιώνες. 
            Ο Χριστός και οι “μικροί χριστοί” δεν παραδόθηκαν. Συνέχισαν το σωτήριο έργο και για τους σταυρωτές τους ακόμη. Άλλαξαν την ιστορία του κόσμου σε προ Χριστού και μετά Χριστόν. Δημιούργησαν τις καλύτερες κοινωνίες στον κόσμο. Τις γνωστές σαν Δυτικές Δημοκρατικές Χριστιανικές Χώρες. Σ’ αυτές τις χώρες υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχει η ελευθερία. Υπάρχει η δημοκρατία. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τέλεια. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από εκείνα τα οποία συμβαίνουν σε άλλες χώρες.
            Η Ανατολή κατακρίνει τη Δύση. Η Ανατολή θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στον εαυτό της, εάν κρίνει και συγκρίνει αυτά τα οποία γίνονται στην Ανατολή και αυτά τα οποία γίνονται στη Δύση. Δεν έχει κανείς, παρά, για μόνο μια στιγμή να σκεφθεί την Al Qaeda, την Boko Haram, την ΙSIS, δηλαδή το Νέο Χαλιφάτο. Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι και στην Δύση τα πράγματα δεν πηγαίνουν  τόσο καλά, που έπρεπε να πηγαίνουν, γιατί οι ηγέτες ξέχασαν τις χριστιανικές τους αρχές. Τις αρχές της ηθικής. Όμως ό,τι και να γίνεται στη Δύση, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που κάμνει η Al Qaeda, η Boko Haram, το Νέο Χαλιφάτο. Εκεί φανερά και αδιάντροπα διώκεται ο Χριστός. Υπολογίζεται ότι εκατό χιλιάδες (100.000) “μικροί χριστοί” φονεύονται, σταυρώνονται, σφαγιάζονται κάθε χρόνο. Το αίμα των “μικρών χριστών” των χριστιανών χύνεται ποτάμι. Οι εχθροί του Χριστού χαίρονται και καυχώνται. Οι Δυτικοί ηγέτες, που ξέχασαν τις χριστιανικές τους αρχές, σιωπούν και μένουν σχεδόν άπρακτοι.
            Θα τελειώσει έτσι ο Χριστός; Θα εξαφανισθούν από προσώπου της γης όλοι οι “μικροί χριστοί”; Όχι. Ο Χριστός δεν ετελείωσε απάνω στο σταυρό. Εκάγχασε ο Σατανάς όταν τον είδε να παραδίδει το πνεύμα του στο σταυρό. Όταν ο Χριστός κατέβηκε στον Άδη και κατέλυσε το κράτος του θανάτου, τότε ο Σατανάς κατάλαβε πως δεν ενίκησε, αλλά νικήθηκε από τον Χριστό.
            Ο Χριστός από τον σταυρό συγχώρεσε τους σταυρωτές του. Οι σημερινοί αληθινοί χριστιανοί, οι πραγματικοί “μικροί χριστοί” πρέπει να κάμουν το ίδιο. Δεν καταρώμεθα τους σημερινούς διώκτες του Χριστού και τους φονιάδες των “μικρών χριστών”. Τους αγαπάμε. Τους συγχωράμε. Προσευχόμαστε για την σωτηρία τους. Για την μεταστροφή τους. Σαν την μεταστροφή του Σαούλ σε Παύλο. Μεταστροφή με την οποία θα γνωρίσουν τον ίδιο τον Χριστό και θα τον αναγνωρίσουν ως τον Αληθινό Μεσσία, τον μόνο Λυτρωτή και Σωτήρα του κόσμου και θα τον ακολουθήσουν.
            Φρόνιμο είναι να φυλαγόμαστε από αυτή την τρέλα που έχει ξεσπάσει σήμερα εναντίον του Χριστού και των χριστιανών, των “μικρών χριστών”. Οι αληθινοί ηγέτες των κρατών πρέπει να λύσουν τη σιωπή τους και να προστατεύσουν τους διωκόμενους χριστιανούς. Οι ίδιοι οι Μωαμεθανοί μικροί και μεγάλοι πρέπει να σπουδάσουν αυτή την τρέλα του διωγμού εναντίον του Χριστού και των χριστιανών. Να διδαχθούν. Να βρουν την αλήθεια. Η πραγματική αλήθεια είναι ο Χριστός.
            Οι αληθινοί χριστιανοί όλου του κόσμου προσεύχεσθε οι σημερινοί Σαούλς (διώκτες του Χριστού και φονιάδες των χριστιανών) να γίνουν Παύλοι πιστοί στον Χριστό και διαπρήσιοι κήρυκές Του, όπως ο απόστολος των εθνών Παύλος.
            Να γιορτάσουμε αγαπημένοι μου χριστιανοί, τη Γέννηση του Χριστού μας εφέτος, με περισσότερη πίστη. Με περισσότερη αφοσίωση. Με περισσότερη αγάπη για τον Χριστό και για τους διώκτες Του. Εύχομαι ο Χριστός να γεννηθεί στις ψυχές όλων μας και ιδιαίτερα στις ψυχές των διωκτών του.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΤΣ:οι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου