Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΟΠΡΑΝΟ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ 2014 ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών «Παρνασσός» η συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών των Ηνωμένων Εθνών με σπουδαίους σολίστες και την Ελληνική Ορχήστρα που ερμήνευσαν έργα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.
Την υπέροχη σοπράνο Ειρήνη Κώνστα συγχάρηκε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Ο κ. Μαρωνίτης αναφέρθηκε στην σημασία των βουνών όσον αφορά το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της γης. Επίσης ο κ. Μαρωνίτης συγχάρηκε τον συνθέτη, τους σολίστες και τα μέλη της ορχήστρας για την συμβολή τους στο έργο της UNESCO, και για την προσφορά τους στην τέχνη και βράβευσε τον μεγάλο μαέστρο και Αρχιμουσικό της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριο Καλκάνη που διηύθυνε άψογα την σπουδαία συναυλία.
Το πρόγραμμα άνοιξε με το «Κονσέρτο των Βουνών για Τούμπα και Ορχήστρα» που ερμήνευσε σε Παγκόσμια Πρεμιέρα ο εκπληκτικός σολίστας Παναγιώτης Καμβυσίδης. Στην συνέχεια η εντυπωσιακή σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε με τραγικότητα την άρια της Ιούς «Συχνά τη νύχτα» από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης». Τον ρόλο της Ιούς στον Προμηθέα Δεσμώτη η Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε τον περασμένο Μάρτιο στην Νέα Υόρκη με τεράστια επιτυχία.
Ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην  άρια του Υλλου «Χθες το βράδυ στα σκοτάδια» από την όπερα Ολυμπιακή Φλόγα.
Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα
Η σοπράνο κολορατούρα Βανέσσα Καλκάνη τραγούδησε με τελειότητα την άρια «Θεία Μουσική» από το Ορατόριο «Το Τραγούδι των Εθνών».
Την Ρομάντζα  για Φλάουτο «του Πανός» ερμήνευσε με χάρη ο φλαουτίστας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ Ζαχαρίας Ταρπάγκος.
Την δυσκολότατη άρια της Ήρας «Στο Δοιάκι του ουρανού» από την όπερα Προμηθέας Δεσμώτης ερμήνευσε με παροιμιώδη ακρίβεια η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο αφήνοντας άφωνους τους θεατές με τους φωνητικούς ακροβατισμούς της.
Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα
Την δραματική άρια του Προμηθέα «Και τώρα μόνος» ερμήνευσε με μεγάλη ένταση ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του έργου, και την συγκεκριμένη άρια ερμήνευσε και στην Έδρα του ΟΗΕ τον Μάρτιο του 2014 καλεσμένος από τα Ηνωμένα Έθνη στην εκδήλωση της Παγκόσμιας UNESCO. Εκεί ο Βασίλης Ασημακόπουλος τίμησε την Ελλάδα μπροστά σε αντιπροσωπείες 80 κρατών και ήταν η καλύτερη συμμετοχή από όλα τα κράτη όπως ανέφερε ο κ. Μαρωνίτης.
Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα
Την μελωδική άρια της Δηιάνειρας «Μην αρνηθείς» από την όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» τραγούδησε με μεγάλο λυρισμό η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα.
Την άρια της Ωκεανίδας από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» τραγούδησε η ραφινάτη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη με μεγάλο μπρίο προσθέτοντας πάντα ψηλές νότες.
Το ατμοσφαιρικό «Κονσέρτο για βιολοντσέλο» ερμήνευσε ο άξιος βιολοντσελίστας τής Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου της Αθήνας Σπύρος Χειμαριός με φινέτσα και λυρισμό.
Το δραματικό ντουέτο Προμηθέα και Ιούς «Πολλά θα περάσεις βάσανα» ερμήνευσαν με μεγάλο πάθος και θεατρικότητα οι δυο πρωταγωνιστές του έργου ο Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος και η Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο.
Η βιρτουόζος Έφη Χριστοδούλου, πρώτο βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε μαγευτικά το Κοντσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα.
Η ωραία συναυλία ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα με το ντουέτο Μακαρία και Υλλος, από την όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» που ερμήνευσαν τόσο όμορφα ο εξαίσιος μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος με την θαυμάσια σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη. 
Ο μεγάλος μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης με την πολύτιμη πείρα του έδωσε το σωστό ύφος στο πολυποίκιλο πρόγραμμα, από τα σολιστικά κονσέρτα στις εντυπωσιακές άριες, με τέμπο ευχάριστα και εναλλαγές της δυναμικής στα μοτίβα του Ελληνοκαναδου συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Ο μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης εμβαθύνει στα έργα βγάζοντας ότι ωραιότερο για τον κόσμο κάνοντας τα γνωστά και καθιερώνοντας νέα αξιόλογα καλλιτεχνικά δημιουργήματα. 
Την συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο μαέστρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ηλίας Βουδούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου