Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών // Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη


 Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών σήμερα και θα ήθελα να στείλω σε όλους τους πραγματικούς δασκάλους της χώρας μου ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη δύναμη, την υπομονή και την αγάπη που έχουν δείξει στα παιδιά τους, στα παιδιά μας, όλο αυτό τον καιρό, κάτω από τις δύσκολες και περίεργες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία τόσο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ αλλά και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν και στηρίζουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», που φέρνει το Ίδρυμά μας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Κέντρο Robert Frances Kennedy στην Αμερική και που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Πριν από λίγες ημέρες, την 1η Οκτωβρίου, βρεθήκαμε διαδικτυακά για το 8ο κατά σειρά Σεμινάριο του Προγράμματος με όλη την ομάδα των εκπαιδευτικών. Ευχαριστώ θερμά τους φίλους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές που συμμετείχαν, προσφέροντάς μας συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια για τον τρόπο που μαθαίνουν να εντάσσουν τις αξίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη ζωή τους. Στη συνάντηση αυτή είχαμε και την ευκαιρία να ακούσουμε ένα ισχυρό μήνυμα της Προέδρου του Κέντρου RFK Human Rights, την κυρία Kerry Kennedy.
Αγαπημένοι μου εκπαιδευτικοί, ο Νέλσον Μαντέλα έλεγε πως «Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τον κόσμο». Είμαι σίγουρη πως κι εσείς είστε αφοσιωμένοι σε αυτόν τον σκοπό και πιστεύετε στη δύναμη της εκπαίδευσης των νέων για την οικοδόμηση καλύτερων κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου