Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

«ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ»


 «ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7.00 Μ.Μ.
ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: Δρ Ουρανία Τουτουντζή
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, ΜΕΣΩ SKYPE.
«…ὄλβιος ὅς τάδ’ ὄπωπεν ἐπιχθονίων ἀνθρώπων»:
Ευτυχής όποιος από τους θνητούς ανθρώπους τα έχει δει, μας λέει για τα Ελευσίνια Μυστήρια ο ποιητής του Ομηρικού Ύμνου στην Δήμητρα…
Θα ασχοληθούμε σε αυτή την παρουσίαση με την φύσι της Ελευσινίας λατρείας, με την έννοια της Ιεροφάνειας, και με όσα από τα ιερά δρώμενα ήσαν γνωστά και φανερά. Εννέα ημέρες διαρκούσαν οι τελετές των «Μεγάλων Μυστηρίων» της Ελευσίνος σε ανάμνηση των εννέα ημερών που αναζητούσε η Δήμητρα την θυγατέρα της, Περσεφόνη. Θ’ ακολουθήσουμε την θεά στην περιπλάνησή της αυτή στον κόσμο των θνητών ανακαλύπτοντας εκ νέου το αιώνιο παρόν του Μύθου.
Δηλώστε την συμμετοχή σας έως την Παρασκευή 16/10, στο e-mail: aitnaios@ysee.gr αναφέροντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το όνομα χρήστη (username) που χρησιμοποιείτε στο skype ή στείλτε αίτημα στο skype στο: elena.petri_5 για να σας προσθέσουμε στον σύνδεσμο της συνδιάσκεψης.
* Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί e-mail με τον σύνδεσμο της συνδιάσκεψης. Σε περίπτωση που δεν λάβετε το μήνυμα στον φάκελο των Εισερχομένων/Inbox, παρακαλούμε κοιτάξτε στα Ανεπιθύμητα/Spam.
Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6945 223787 για διευκρινίσεις.
Δυνατότητα συμμετεχόντων έως 50 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου