Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Συνηχήσεις 2017: Μουσικές διαδρομές χωρίς σύνορα | Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για 3η χρονιά στην Αθήνα τον μουσικό θεσμό «Συνηχήσεις». Φέτος, με αφετηρία την υπέρβαση στη ζωή και την τέχνη, ποιητές και μουσικοί ενώνουν δυνάμεις για να μας ταξιδέψουν στο χρόνο και στις ιστορίες πόλεων και ανθρώπων.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου | 20.30
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) | Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
Πληροφορίες: 2103713011

---

Μουσικές περιπλανήσεις με αφετηρία την ποίηση της Άννας Αχμάτοβα

Η Άννα Αχμάτοβα, μία μορφή που ενέπνευσε ανθρώπους της τέχνης πολυεπίπεδα, μία γυναίκα της οποίας η ζωή δημιούργησε ιστορία και της οποίας το έργο εξακολουθεί να είναι ζωντανό, εμπνέει και ενώνει την καλλιτεχνική ομάδα των Συνηχήσεων. Ποίηση και ζωή χωρίς σύνορα και τρεις συνθέτες που προέρχονται από διαφορετικούς «τόπους» έγραψαν έργα, βασισμένοι πάνω στο λόγο και την ιστορία της Ρωσίδας ποιήτριας. Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση συνεργάζονται σε ένα μοναδικό πρόγραμμα: Η συναυλία θα ξεκινήσει με το δυναμικό κουιντέτο για πιάνο και έγχορδα του Dmitri Shostakovich και θα συνεχίσει με τα έξι τραγούδια του Tavener για σοπράνο και βιολοντσέλο, πάνω σε ποίηση της Αχμάτοβα, σε συνδυασμό με τη Σερενάτα του Henze για σόλο βιολοντσέλο.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η όπερα «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα», του Χάρη Βρόντου. Επταμελές σύνολο μαζί με τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και τον βαρύτονο Σπύρο Κλείσσα, σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη, θα μας οδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι, σε ποίηση και μουσική, χωρίς όρια.

Συντελεστές:
Όσβαλντ Αμιράλης, κοντραμπάσο
Κρυσταλία Γαϊτάνου, βιόλα
Ζωή Ζενιώδη, Μαέστρος
Αλέξης Καραϊσκάκης, τσέλο
Σπύρος Κλείσσας, βαρύτονος
Γιώργος Μάνδυλας, βιολί
Φαίδων Μηλιάδης, βιολί
Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο
Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο
Νεφέλη Μούσουρα, πιάνο
Αγγελική Πουλημένου, κόρνο

www.onassis-scholars.gr


https://www.facebook.com/events/1851695971786690/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου