Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Αρχιτεκτονική & Κρίση: Καθρέφτης αλλαγών της κοινωνίας

ΠΕΜΠΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ με την ActionPlus

«Αρχιτεκτονική και Κρίση: η Αρχιτεκτονική καθρέφτης αλλαγών και εξέλιξης της κοινωνίας»
Εισηγητής: Πραξιτέλης Ν. Κονδύλης, Αρχιτέκτονας M.SC.,TUB, M.Arch.,UPC (Barcelona)

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 2 ωρών. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Πέμπτη 23/02 --> 18:00 - 20:00 

Το σεμινάριο, μέσα από μία σύντομη ιστορική αναδρομή στον πολυτάραχο 20ο αιώνα, επιδιώκει να αποδείξει ότι η Αρχιτεκτονική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις οικονομικές και κοινωνικές δομές της κάθε εποχής, ενώ καθορίζεται από τους πολιτικούς κλυδωνισμούς, τις οικονομικές κρίσεις και τις κοινωνικές ανατροπές. 

Μέσα από αυτό το πρίσμα, επαν-επισκεπτόμαστε
• και αναλύουμε τα κινήματα – τάσεις της Αρχιτεκτονικής του 20ου και 21ου αιώνα: νέο-κλασικισμός, Bauhaus, Αρχιτεκτονική του Μεσοπολέμου, μοντέρνο κίνημα, περίοδος ανοικοδόμησης, μεταμοντερνισμός, Αποδόμηση έως το σήμερα, εποχή μεγάλης οικονομικής ύφεσης
• και επαναδιατυπώνουμε τις βασικές αρχές της Αρχιτεκτονικής μέσα από το πρίσμα «σεβασμός στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον του».

Τέλος, με αφετηρία τα μηνύματα της 15ης BIENNALE Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2016 - REPORTING FROM THE FRONT, διατυπώνουμε σκέψεις και προβληματισμούς για το πώς μπορεί η Αρχιτεκτονική να επιτελέσει το ρόλο της στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες (οικονομική κρίση, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, βιώσιμη διαχείριση πόρων, κλπ).

> Κόστος Συμμετοχής: 20€
Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την καταβολή του κόστους συμμετοχής (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

> Κρατήσεις:
Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής, στον παρακάτω σύνδεσμο:https://goo.gl/forms/O187nasdRxqBleNF2

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς, Πολεοδόμους, Designers, φοιτητές Πολυτεχνικών σχολών, σπουδαστές Αρχιτεκτονικής και συναφών σχολών όπως Interior Designers, Industrial Designers, Visual Artists, graphic designers καθώς και σε Δημοσιογράφους, Πολιτικούς Επιστήμονες, Κοινωνιολόγους, Ιστορικούς Τέχνης, Επιμελητές Τέχνης, απόφοιτους Φιλοσοφικών Σχολών, απόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών καθώς και σε φοιτητές/σπουδαστές των παραπάνω ειδικοτήτων και τέλος σε όλο το φιλότεχνο και κοινωνικά ευαίσθητο κοινό που ενδιαφέρεται για την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Τι γνώσεις θα αποκομίσω;
Το σεμινάριο επικαιροποιεί γνώσεις στα πεδία: Ιστορία Αρχιτεκτονικής του 20ου έως τον 21ο αιώνα, Ιστορία Τέχνης, Κοινωνιολογία, Πολιτική Οικονομία, σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις και προβληματισμοί.

~ Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης & υλικό σημειώσεων ~

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: Μουσείο Ηρακλειδών,
Ηρακλειδών 16, Θησείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ActionPlus στο τηλ. : 210 3230102 ή info@action-plus.gr
------------------------------------------------------------------------------------------
Ο εισηγητής Πραξιτέλης Ν. Κονδύλης γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της Βουδαπέστης (TUB). Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ισπανία - Πολυτεχνείο της Καταλονίας (UPC) - και αργότερα, σε διδακτορικό επίπεδο, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου της Βαρκελώνης (ETSAB) όπου και συνεργάστηκε με τον Καθηγητή Helio Piñón, συνεργάτη του Enric Miralles.
Το 2003 ιδρύει στην Αθήνα το γραφείο Α31 ARCHITECTURE ως μια διεπιστημονική ομάδα αρχιτεκτόνων, designers και μηχανικών, με ένα ευρύ μελετητικό και κατασκευαστικό αντικείμενο, που εκτείνεται από τα κτιριακά έργα μέχρι το σχεδιασμό εσωτερικού χώρου, επίπλου και αντικειμένου. Η Α31 εξερευνά τα όρια μεταξύ αρχιτεκτονικής, τεχνολογίας, σύγχρονης τέχνης και design χρησιμοποιώντας υλικά τεχνολογικής αιχμής και πρωτοποριακές τεχνικές κατασκευής .
Έργα της Α31 έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχουν παρουσιασθεί σε εκθέσεις και Μουσεία στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Σλοβενία, στην Ουγγαρία και στην Κύπρο ενώ έχουν δημοσιευθεί τόσο σε ελληνικά όσο και διεθνή αρχιτεκτονικά έντυπα και ιστότοπους.


https://www.facebook.com/events/670396569811021/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου