Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικά Εργαστήρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Κατά τη διάρκεια του Αφιερωματικού 2016 Έτους Ελλάδας – Ρωσίας τα δύο (2) Θεατρικά Εργαστήρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. ανέπτυξαν έντονη δράση, συμμετείχαν, σε τακτική βάση, με παραστάσεις θεατρικών δρώμενων σε διάφορες εστίες πολιτισμού.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης Νο 30 πραγματοποιήθηκε βραδυά  ελληνικής ποίησης σε εκτέλεση του Θεατρικού μας Εργαστηρίου με καλλιτεχνικό διευθυντή το σκηνοθέτη Γκεόργκιι Τσερβίνσκι παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις τραγωδίες Τρωάδες και Αίας των Ευριπίδη και Σοφοκλή αντίστοιχα, καθώς και τα «1000 σκοτωμένα κορίτσια» της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας Ρίττας Μπούμη-Παππά σε μετάφραση της επίσης μεγάλης Ρωσίδας ποιήτριας Άννας Αχμάτοβα. Συμμετείχαν τα μέλή του Θεατρικού Εργαστηρίου μας Νατάλια Πολούχινα, Οξάνα Όσιποβα, Σβετλάνα Γκοροντέτσκι, Θεοδώρα Γιαννίτση, Εβγκένιι Νταρκόβ, Πάβελ Κιζούκ. Βλαντίμιρ Σέτσκιν. Το κοινό, που κατέκλυσε την αίθουσα της Βιβλιοθήκης, εισέπραξε με ενθουσιασμό την καλλιτεχνική προσπάθεια και επίδοση των μελών του Εργαστηρίου μας.
Παρατίθεται παραπομπή σε βίντεο από τη θεατρική παρουσίαση:http://files.mail.ru/29D1CDF1F1AD4FD2B23C60B5EAA231C4
Για το θεατρικό μας Εργαστήρι το Αφιερωματικό Έτος 2016 ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 με παρουσίαση ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά προγράμματος στο Κέντρο Αισθητικής Αγωγής για Παιδιά και Νέους «Μουσείον» που υπάγεται στο περίφημο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών «Αλέξανδρος Πούσκιν».
Τα παιδιά, που κατέκλυσαν το χώρο, συμμετείχαν δραστήρια στη διαδραστική παρουσδίαση των Μύθων του Αισώπου, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν με προσοχή αποσπάσματα από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη και τον Αίαντα του Σοφοκλή σε εκτέλεση των Ναταλίας Πολούχινα, Οξάνας Όσιποβα, Σβετλάνας Γκοροντέτσκι, Θεοδώρας Γιαννίτση, Εβγκένιι Νταρκόβ, Πάβελ Κιζούκ. Βλαντίμιρ Σέτσκιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου