Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚO ΜΗΝΥΜΑ Τορόντο Σωτηρίου

                               
Υιοθετήστε μία οικογένεια στην Ελλάδα
«Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά και ευλογημένη από το Θεό. Φτάσαμε στο 2017 και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ευλογήσουμε, να δοξολογήσουμε, να ευχαριστήσουμε το Θεό. Διότι, εμείς ζούμε στον Καναδά την ωραιότατη αυτή χώρα και δεν μας έλειψε τίποτε.

Έπειτα να σκεφτούμε όλους αυτούς οι οποίοι ζούνε σε άλλα μέρη και έχουν τόσες πολλές ανάγκες. Και σας είπα, πρέπει να τους βοηθήσουμε. Από τώρα παρακαλώ, να σκεφθείτε τις διακοπές μας εφέτος να τις κάνουμε στην Ελλάδα. Γιατί αυτό θα βοηθήσει πολύ, και την Ελλάδα. Και να σκεφθούμε και όλους τους άλλους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν. Στο νέο χρόνο αγαπημένοι μου χριστιανοί, ρίξτε την άγκυρά σας στο Θεό. Με την πίστη σας, με την προσευχή σας, με την ελεημοσύνη σας. Υιοθεστήστε μία φτωχή οικογένεια στην Ελλάδα.


Σκεφθείτε το πρόγραμμα το οποίον θα βάλετε και ακολουθείστε το πρόγραμμα αυτό, και εγώ, μαζί σας. Και ιδιαίτερα να δείξουμε μεγάλη φροντίδα για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας. Πόσες φορές σας έχω πει, είμαι πολύ υπερήφανος για τους ελληνοκαναδούς γονείς. Διότι, δίνουν στα παιδιά τους το καλύτερο σπίτι, το καλύτερο φαγητό, το καλύτερο ρούχο, την καλύτερη μόρφωση.
Εκεί που λιγάκι έχω πρόβλημα είναι, εάν δίνουμε την καλύτερη θρησκευτική μόρφωση, ορθόδοξη μόρφωση, στα παιδιά μας. Γι’αυτό, η οικογένειά μας πρέπει να είναι μία σωστή εκκλησία. Και τα παιδιά μας, στο σπίτι και στην εκκλησία κάθε Κυριακή, στα κατηχητικά μας, στη νεολαία μας, στις κατασκηνώσεις, στο ιερό, στις χορωδίες, στα ελληνικά μας σχολεία.

Τα ελληνικά μας σχολεία όχι απλώς να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα, αλλά και την ορθόδοξη πίστη μας. Και να διδάσκουν τα παιδιά μας να είναι κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

Αγαπημένοι μου χριστιανοί, σκεφθείτε αυτούς που υποφέρουν. Συγκρίνετε τους εαυτούς σας με τα αγαθά τα οποία έχετε και δοξάστε το Θεό. Ο καινούργιος χρόνος να είναι ευλογημένος από το Θεό και να είναι γεμάτος ευτυχία, πρόοδο και προκοπή υλική και πνευματική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου