Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

“Εκτός Ορίων”

“Εκτός Ορίων”
Τελευταία Παράσταση:  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017
Η So7 (Δημήτρης Κουρούμπαλης και Φρόσω Κορρού) επέστρεψε στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης για να συνεργαστεί με την ποιήτρια Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και τον συνθέτη Κώστα Ξενόπουλο στη νέα παραγωγή του θεάτρου με τίτλο Εκτός Ορίων.
Ένα οπτικοακουστικό θέαμα με άξονα την ομορφιά της ζωής. Η τρισδιάστατη τεχνολογίαvideo mapping συνδυάζεται με τις μοναδικές χορογραφίες που χαρακτηρίζουν τις παραστάσεις της So7 για να δώσουν ζωή σε κείμενα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ποτέ δεν έχουμε ακούσει στο θέατρο.
Η So7 συνεργάζεται με 6 νέους ηθοποιούς σε μια αλληγορία που αποδεικνύει ότι είναι ωραίο να είσαι θνητός εδώ και σήμερα, ότι ακόμα κι όταν βρεθείς στον πάτο το φως απ’ έξω θα δείξει καινούργια πράγματα, ότι μπορεί μια μέρα να είναι όλα σκ@τ@, αλλά την επομένη θα γεμίσουν όλα με έρωτα και δύναμη. Κι ίσως όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα, αλλά η ζωή είναι κάτι που μπορεί «αύριο να το λατρέψουμε όπως ακριβώς είναι». Οι 6 νέοι λένε και ζουν ιστορίες για πηγάδια, πουλιά, αιμοδιψείς πολέμαρχους, έφηβα κορίτσια και θεούς. Αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο, από τον οποίο τους φτάνουν νέα και ειδήσεις σαν αντανακλάσεις φωτός, βρίσκουν τη δύναμη ν’ αντέξουν, να δημιουργήσουν, να ερωτευτούν, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να μας προκαλέσουν βαθύ θαυμασμό. Είναι δική τους επιλογή πότε θα επιστρέψουν, πότε θα φανερωθούν στον κόσμο πάλι και κυρίως με ποιον τρόπο.
Η So7 στήνει μια σκηνική σύνθεση για την ομορφιά και τη δύναμη της ζωής σε κείμενα τωνΚάλβου, Μαγιακόφσκι, Μακρίδη, Μπόρχες, Πάουντ, Πόε, Πρεβέρ, Σαχτούρη, Σεφέρη, Λαπαθιώτη, Παρασκευοπούλου, Χάινε, Χικμέτ κ.α. Κάθε λέξη που ακούγεται στην παράσταση προέρχεται κι από κάποιο ποίημα που ζωντανεύει με εργαλείο την τελετουργία της ίδιας της ζωής. Το μαγικό θεατρικό περιβάλλον δημιουργείται από τρισδιάστατες προβολές με την τεχνολογία video mapping.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: So7 (Δημήτρης Κουρούμπαλης, Φρόσω Κορρού)
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Δραματουργία: Δημήτρης Κουρούμπαλης
Κείμενα: Αλεξάνδρου, Αμπντάλ, Γιαννίδη, Γρηγορίου ΘεολόγουΈλιοτ, Ελύτη, Καβάφη, Κάλβου, Καρυωτάκη, Λαπαθιώτη, Λειβαδίτη, Μαγιακόφσκι, Μαρκίδη, Μποντλέρ, Μπόρχες, Μπουρλιούκ, Νεσίζ, Νιζάμογλου, Νταρουίς, Πάουντ, Παρασκευοπούλου, ΠλάτωναΠόε, Πρεβέρ, Ρίτσου, Σακελλάριου, Σαχτούρη, Σεφέρη, Σινόπουλου, Σοφοκλή, Χάινε, Χικμέτ.
Μεταφράσεις – Λογοτεχνική συνεργασία: Γιώργος Μπλάνας
Μουσική – Σχεδιασμός ήχων: Κώστας Ξενόπουλος
Εικονικό περιβάλλον – Projection Mapping: Στάθης Μήτσιος
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Κοστούμια: Δομινίκη Βασιαγεώργη
Παραγωγή: Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Παίζουν: Αγοραστή Αρβανίτη, Λάζαρος Βαρτάνης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μαρία Κωνσταντά, Χρήστος Τσαβλίδης, Σταύρος Τσουμάνης
Παραστάσεις: Έως 30/1
Δευτέρα και Τρίτη 9 μ.μ
Τιμή : € 12, 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου