Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Νύχτες με πανσέληνο του Éric Rohmer στο IFA

Κύκλος Ciné-club 
«Νύχτες με πανσέληνο» του Éric Rohmer (1984)


Παρουσιάζει ο Γιάγκος Αντίοχος, κριτικός κινηματογράφου, Αθηνόραμα

Το ciné-club του Ιανουαρίου, στον απόηχο της δραστηριότητας της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και το ανέβασμα του Don Juan σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού.
Με την ευκαιρία αυτή, θα προβληθεί η ταινία «Νύχτες με πανσέληνο» του Éric Rohmer.

Όπως ακριβώς ο Δον Ζουάν αρχίζει να ερωτεύεται μία νεαρή παντρεμένη κοπέλα μέσα από τη ζήλια που νιώθει για εκείνη, έτσι ο Octave, ο φίλος της Louise, τρέφει ανάμεικτα συναισθήματα για εκείνη, τα οποία λόγω των νυκτερινών συναντήσεων της Louise, γίνονται ανυπόφορα. Η ταινία (1984) αποτελεί επίσης το έναυσμα για μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο την Ελλάδα της δεκαετίας του ’80.

Εγκαίνια της έκθεσης «Αθηναίοι-αίες και Παρισιάνοι-νες ‘84-’85» πριν την προβολή

Είσοδος ελεύθερη, ελληνικοί υπότιτλοι.

++++++++++++++++++++++++++++

Cycle Ciné-club
« Les Nuits de la pleine lune » d'Éric Rohmer (1984)

Présenté par Yagos Antiochos, critique de cinéma, Athinorama

Le ciné-club de janvier fera écho à l’actualité du Centre culturel Onassis et à la mise en scène de Don Juan par Michael Marmarinos.
À cette occasion, le film « Les Nuits de la pleine lune » d’Éric Rohmer sera projeté.

Tout comme Don Juan, dont l’amour pour une jeune femme mariée commença par la jalousie, Octave, l’ami de Louise, entretient des sentiments ambivalents à son égard, sentiments exacerbés par les rencontres nocturnes de Louise. Sorti en 1984, ce film annonce aussi la série de manifestations autour de la Grèce des années 1980.

Projection précédée du vernissage de l’exposition « Athéniens/Athéniennes et Parisiens/Parisiennes 84-85 »

Entrée libre, film sous-titré en grec

Το ciné-club του Ιανουαρίου, στον απόηχο της δραστηριότητας της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και το ανέβασμα του Don Juan σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού, θα πραγματοποιήσει την προβολή της ταινία «Νύχτες με πανσέληνο» του Éric Rohmer την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.
Όπως ακριβώς ο Δον Ζουάν αρχίζει να ερωτεύεται μία νεαρή παντρεμένη κοπέλα μέσα από τη ζήλια που νιώθει για εκείνη, έτσι ο Octave, ο φίλος της Louise, τρέφει ανάμεικτα συναισθήματα για εκείνη, τα οποία λόγω των νυκτερινών συναντήσεων της Louise, γίνονται ανυπόφορα. Η ταινία (1984) αποτελεί επίσης το έναυσμα για μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο ...την Ελλάδα της δεκαετίας του ’80.
Πριν την προβόλη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αθηναίοι-αίες και Παρισιάνοι-νες ‘84-’85».
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Κολωνάκι
24.01.2017
Τρ: 19:30 - 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ξένια Βασιώτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου