Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Το Άρωμα της Μουσικής // Ανοιχτή πόρτα στους νέους

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του ΟΜΜΘ την ετήσια μεγάλη συναυλία του, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης .
Στη συναυλία-θεσμό πλέον της πόλης μας συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η Χορωδία Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου και ως σολίστες εμφανίζονται οι ταλαντούχοι νεαροί σπουδαστές του Κ.Ω.Θ. που διακρίθηκαν στο σχετικό διαγωνισμό: Στεφανία Χασάπη, βιολί, Μαρία – Έλλη Πετρίδου, βιολοντσέλο, Χριστόφορος Πετρίδης, βιολί, Μπρούνο Σεμανιάκου, κρουστά, Αντώνης Ασπρίδης, πιάνο και Νικόλαος Ρούσσος, πιάνο. Θα ακουστούν έργα των συνθετών E.Lalo, C. Saint-Saens, H. Wieniawski, N. Rosauro, D. Kabalewski, F. Liszt,
J.Strauss.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του ΚΩΘ, κα Λόλα Τότσιου για τη συναυλία αυτή:
«Αν θα συνόψιζα σε τρεις λέξεις αυτό που οι νέοι μουσικοί χρειάζονται από εμάς για να αντιληφθούν κάτι από το μαγικό Άρωμα της Μουσικής, οι λέξεις αυτές θα ήταν: Έμπνευση, Μέθοδος, Κίνητρα.
Υπάρχουν πολλές ακόμη λέξεις και έννοιες που θα μπορούσαν να αναφερθούν, καλούνται όμως να τις εντοπίσουν μόνοι τους, έτσι ώστε να γίνει δημιουργικό το δικό τους παιχνίδι ανακάλυψης του θησαυρού.
Αυτή η έμπνευση, η μέθοδος και η δημιουργία κινήτρων είναι ο στόχος μας στο Κ.Ω.Θ., και η συναυλία αυτή είναι ένας τρόπος πραγμάτωσης αυτών των στόχων». 


Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. - 12 π.μ.
Ώρα έναρξης, 21.00 - Εισιτήρια 10 ευρώ, 5 φοιτητικά - μαθητικά
Πληροφορίες για εισιτήρια: 2310 895938/9


https://www.facebook.com/events/1395532237147846/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου