Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Παρουσίαση των CD ALEPH & BETH (14 συνθέτες - 21 έργα)


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ ALEPH & BETH 
AN ART ARTISTRY, 14.01, 7ΜΜ
Ομιλητές: 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΤΑΜΒΑΚΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΑΥΛΟΣ
Ερμηνεύουν οι: 
IWONA GLINKA φλάουτο και ΒΙΚΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ πιάνο

Το ίδρυμα Phasma-Music σας προσκαλεί στην παρουσίαση δυο δίσκων που μόλις κυκλοφόρησαν από την εταιρία Σαρτόν συνεργαζόμενη με την εταιρία Warner Music. 
H φλαουτίστα Ιβόνα Γκλίνκα και η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού έχουν συστηθεί πολλές φορές μέσα από τις δισκογραφικές τους εμφανίσεις. Αυτή τη φορά παρουσιάσουν στο κοινό τα νέα δυο CD ALEPH και BETH.
Τα CD περιλαμβάνουν 21 έργα των 14 συνθέτων για φλάουτο σόλο, φλάουτο και πιάνο.

Ο ψηφιακός δίσκος ALEPH περιλαμβάνει 10 συνθέσεις επτά ελλήνων συνθετών, οι οποίες ηχογραφούνται για πρώτη φορά (world premiere recordings).
Τα πέντε από αυτά τα έργα είναι για σόλο φλάουτο και τα υπόλοιπα πέντε για φλάουτο και πιάνο.
Ερμηνεύουν δύο κορυφαίες σολίστ, με ειδίκευση στη σύγχρονη μουσική: η Ιβόνα Γκλίνκα, φλάουτο και η Βίκυ Στυλιανού, πιάνο.
Ο ψηφιακός δίσκος ηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ είχαν προηγηθεί συναυλίες με τα έργα που περιλαμβάνονται σ’ αυτόν, γεγονός που σημαίνει ότι τα έργα και οι δημιουργοί τους ήρθαν σε επαφή με το μουσικόφιλο κοινό και η ηχογράφηση έρχεται ως επιστέγασμα του όλου πρότζεκτ, που προβάλλει πτυχές της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας για σόλο φλάουτο και για φλάουτο και πιάνο.
Τα έργα είναι σύγχρονα και οι δημιουργοί τους σημερινοί, οπότε ο ψηφιακός αυτός δίσκος αποτελεί και μια καταγραφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής φιλολογίας γύρω από το φλάουτο, ένα θέμα που απασχολεί διαρκώς και σοβαρά την σολίστ Ιβόνα Γκλίνκα, η οποία έχει πραγματοποιήσει και διδακτορική διατριβή με θέμα την εργογραφία για σόλο φλάουτο των ελλήνων συνθετών.
Ο ψηφιακός δίσκος BETH με έργα για σόλο φλάουτο που ερμηνεύει η σολίστ Ιβόνα Γκλίνκα και ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 2016 περιλαμβάνει έργα 11 σύγχρονων ελλήνων συνθετών.
Αρκετά από τα έργα αποτελούν εντελώς σύγχρονη δημιουργία, αφού έχουν γραφτεί από το 2012 έως το 2015, ενώ τέσσερα από αυτά είναι αφιερωμένα στην Ιβόνα Γκλίνκα.


                                                                                         AN ART ARTISTRY
        MONIS ASTERIOU TSAGKARI 4
  AthensAthens 105 58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου