Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Ελληνοκαναδικοί Αγώνες

Ελληνοκαναδικοί Αγώνες

Οι πρώτοι Ελληνοκαναδικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Μαΐου 2016, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου Bill Crothers στο Markham, Οντάριο. Επίσημη προσκαλεσμένη της οργανωτικής επιτροπής αγώνων, ήταν η χρυσή ολυμπιονίκης της Ελλάδας, Βούλα Πατουλίδου.

Το Σάββατο το πρωί, μετά την άφιξη των διοργανωτών, των εθελοντών και των αθλητών, καθώς και της ομάδας προσανατολισμού, έγινε η τελετή έναρξης. Την τελετή ξεκίνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος, βοηθούμενος από τον π. Ιγνάτιο Δελή και π. Τριαντάφυλλο Πορφύρη, με το «Χριστός Ανέστη» και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Καναδά. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο επίσημο δείπνο των Αγώνων, στην πολυτελή αίθουσα του Crystal Fountain.

Την Κυριακή το πρωί, ο Μητροπολίτης Σωτήριος, βοηθούμενος από τον π. Ιγνάτιο Δελή, τέλεσε Θεία Λειτουργία στο κλειστό γυμναστήριο του γυμνασίου Bill Crothers, όπου είχε δημιουργηθεί αυτοσχέδιο Ιερό. Εκατοντάδες νεαροί αθλητές, με τις οικογένειές τους, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία, παρά την πρόχειρη εγκατάσταση, τελέστηκε με κάθε κατάνυξη και οι προσευχές των ελληνορθοδόξων πιστών πλημμύρισαν τον χώρο. Πριν οι νέοι προσέλθουν στη Θεία Κοινωνία, ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη ομιλία του, μίλησε με θέμα το Ευαγγέλιο της Κυριακής της Σαμαρείτιδος – (Ιωάν. 4: 5-42), εστιάζοντας στη σημασία της αγάπης του ενός για τον άλλο και την ανάγκη μας να λατρεύουμε τον Χριστό ως τον Αληθινό Μεσσία.

Η διοργάνωση των Ελληνοκαναδικών Αγώνων είχε επικεφαλής τον Δρ Φώτη Καραντώνη, μαζί με ομάδα Ελληνοκαναδών εθελοντών της ελληνικής παροικίας. Η διήμερη διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Δρ Καραντώνη και την ομάδα του, για την αφοσίωση και τις προσπάθειές τους. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε οι Ελληνοκαναδικοί Αγώνες να γίνουν πλέον θεσμός και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου