Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Πτυχία στους αποφοίτους της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Πέντε απόφοιτοι της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Σωτήριο, έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, 2016.
Ο Παναγιώτατος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ι. Μητρόπολη Τορόντο, την Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο και τον Μητροπολίτη Σωτήριο.
Ο Παναγιώτατος ενεχείρίσε στους αποφοίτους, π. Φιλόθεο Allison, π. Ανδρέα Allain, κ. Νικόλαο Συρμαλή, κ. Ιάσπερο Bendici και κ. Χρήστο Κουμαρέλα, πτυχία Θεολογίας.
Μαζί με τους αποφοίτους ήσαν, ο γιος του κ. Χ. Κουμαρέλα, Ιωάννης και ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος από το St. John, New Brunswick.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος απαντώντας στον Παναγιώτατο είπε. «Ολόκληρος ο Ελληνορθόδοξος κόσμος του Καναδά προσεύχεται για Σας και την Μητέρα Εκκλησία. Σας αγαπούμε, Σας σεβόμαστε και θαυμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεσθε τα διάφορα θέματα. Προσευχόμαστε για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Η Θεολογική μας Ακαδημία βαδίζει πολύ καλά. Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα έχουμε συνολικά δεκατέσσερις φοιτητές. Όλοι οι φοιτητές μας μαθαίνουν ελληνικά και βυζαντινή μουσική. Οι απόφοιτοι θα ήθελαν με την ευλογία Σας να ψάλλουν το πολυχρόνιό Σας».
Ο Πατριάρχης έδωσε την ευλογία του και οι απόφοιτοι, κρατώντας χαρτιά με το πολυχρόνιο σε βυζαντινή μουσική, έψαλλαν άριστα τον πολυχρονισμό του Παναγιωτάτου.
Τόσο ο Παναγιώτατος, όσο και ο Μητροπολίτης Σωτήριος, θαύμασαν και συγκινήθηκαν. Ο Πατριάρχης ζήτησε να ψάλλουν και κάποιους άλλους ύμνους και έψαλλαν το απολυτίκιο της Πεντηκοστής «ευλογητός ει Χριστέ ο Θεός...» και ένα ριζίτικο τραγούδι.
Την επομένη ημέρα, γιορτή του Παναγιωτάτου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος και οι απόφοιτοι της Ακαδημίας, έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία.
Οι απόφοιτοι επισκέφθησαν την Αγία Σοφιά και άλλα αξιοθέατα της Πόλης.
Η Ιερά μας Μητρόπολη, η Θεολογική μας Ακαδημία, ο Μητροπολίτης Σωτήριος και οι απόφοιτοι ευχαριστούμε τον Παναγιώτατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου