Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑΣ__ ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΓΕΜΑΤΟ ΒΡΟΧΗ __ Μάικλ Βιτσέντζο Γκατσο

ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ 
ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ !!!
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ
13η προτεινόμενη παράσταση –

«ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΓΕΜΑΤΟ ΒΡΟΧΗ» του

Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο


Μόσχα, 1 Ιουλίου 2020
Αγαπητοί φίλοι,
Όσο μένουμε σπίτι, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και το γνωστικό μας πεδίο, παραμένουμε σε φόρμα, μυούμεθα στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.
Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε ένα νέα εγχείρημα, την παρακολούθηση, στην ελληνική, των εξαιρετικών παραστάσεων του αξιολογότατου προγράμματος της  «EΡT» Тο ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.
Το ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της «ΕΡΤ». Επί 16 χρόνια, από το 1976 έως το 1992, παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα περισσότερα από 500 θεατρικά έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, που απευθύνονταν στο κοινό που διψούσε για καλό θέατρο, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, κυρίως το κοινό της επαρχίας. Πρόκειται για σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
 
Στο πλαίσιο του καινούριου μας αυτού εγχειρήματος, ως δέκατη τρίτη παράσταση, προτείνουμε στο κοινό μας να παρακολουθήσει το δράμα «ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΓΕΜΑΤΟ ΒΡΟΧΗ» του Αμερικάνου ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο.
  Michael V. Gazzo Michael V Gazzo Zanda
Ο Michael Vincenzo Gazzo (γεννημένος Michael Vincenzo Gazzo, 5 Απριλίου 1923, Hillside, New Jersey - 14 Φεβρουαρίου 1995, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια) είναι Αμερικανός ηθοποιός και σεναριογράφος.
Ο Michael W. Gazzo γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1923 στο Hillside. στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ. Αφού υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Gazzo εισήχθη στη Σχολή Υποκριτικής Τέχνης του Erwin Piskator.
Στην αρχή, ο Gazzo πρωταγωνίστησε σε επεισόδια και υποστηρικτικούς ρόλους. Έγινε ευρέως γνωστός το 1974, όταν κυκλοφόρησε η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός-2». Η ερμηνεία του στο  ρόλο του Φράνκι Παντελέλι τον έκανε διάσημο, καθώς επίσης ο ρόλος του Φράνκι έφερε στον ηθοποιό μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ Β΄ ανδρικού  ρόλου, το οποίο, τελικά, απονεμήθηκε στον συνάδελφό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Michael V. Gazzo Michael V Gazzo Wikipedia
Ο Gazzo απεβίωσε στις 14 Φεβρουαρίου 1995 από εγκεφαλικό επεισόδιο. Θάφτηκε στο νεκροταφείο Westwood στο Λος Άντζελες.
ΘΕΑΤΡΟ Της ΔΕΥΤΕΡΑΣ
«Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» του Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο
Έτος παραγωγής: 1980
Μετάφραση-διασκευή: Πόπη Δανιήλ
Τηλεοπτική σκηνοθεσία: Στέλιος Ράλλης
Σκηνικά: Γιώργος Ανεμογιάννης.
Παίζουν: Χρήστος Δακτυλίδης, Γιάννης Κατράνης, Βέρα Κρούσκα, Γιώργος Κυρίτσης, Μάκης Πανώριος, Θάνος Καληώρας, Κώστας Αρζόγλου, Άννα Μακράκη.
Πλοκή: Ένα έργο πρωτοποριακό στην εποχή του (1955) και διαχρονικό στη θεματολογία του, το οποίο προκάλεσε το θεατρικό κόσμο, σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις με τη ρεαλιστική και ανθρώπινη ματιά του συγγραφέα πάνω στο πρόβλημα του εθισμού στα ναρκωτικά. Ρίχνει φως πάνω στις μοιραίες επιπτώσεις του εθισμού που ταράζουν συθέμελα τις ανθρώπινες σχέσεις.
Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Τζόνι, ο οποίος επιστρέφει σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη εθισμένος στα ναρκωτικά εξαιτίας της αιχμαλωσίας του σε έναν πόλεμο κάπου μακριά. Μετά από μια σύντομη αποτοξίνωση παγιδεύεται ξανά, αδυνατώντας να ενταχθεί στον ιστό μιας κοινωνίας σε κρίση, που έχει χάσει τις αξίες της και παραπαίει μέσα στη σύγχυση και το μηδενισμό.
Μόνη του διέξοδος φαίνεται να είναι η οικογένειά του, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν. Εκεί θα στραφεί για να βρει τη δύναμη να αγωνιστεί και να βγει νικητής, κερδίζοντας τη χαμένη του πίστη και την ελπίδα για το μέλλον.
Την παράσταση δύνασθε να παρακολουθήσετε στους εξής συνδέσμους στο Aρχείο της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο:
https://archive.ert.gr/66725/ -   Μέρος 1ο
https://archive.ert.gr/73096/   -   Μέρος 2ο  

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το έργο και την παράσταση.
Σάς ευχόμαστε καλλιτεχνική και ψυχική απόλαυση !!!
2020-04-16_11-18-54  
Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! 
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για τις δράσεις του Κ.Ε.Π.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!
ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
Εις το επανιδείν, φίλοι μας !
Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019, τον οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο: http://www.hecucenter.ru/gr/reports/
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου