Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Ηλίας Ηλιού // Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

📕📗📘📙 Βιβλία, βιβλία, βιβλία! 📕📗📘📙
Η νέα μας ψηφιακή έκδοση μόλις κυκλοφόρησε, και διατίθεται ελεύθερα.
📘 Ο Ηλίας Ηλιού ήταν σημαντικό στέλεχος της Αριστεράς, με πλούσια κοινοβουλευτική παρουσία και δράση. Οπαδός της ηπιότητας, της συμφιλίωσης, της δημοκρατικής ομαλότητας, με άρτια νομική κατάρτιση αλλά και ευρύτατη παιδεία, λάτρης των γραμμάτων και μαχητικός δημοτικιστής, με μεγάλη αγωνιστικότητα αλλά και μειλίχιο χαρακτήρα, για τον οποίο έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Η πορεία της ζωής του είναι συνυφασμένη μέχρι τον θάνατό του με την ιστορία της Αριστεράς, έστω και αν οι απόψεις που κατά καιρούς υποστήριξε δεν έτυχαν πάντα της αποδοχής των συναγωνιστών του.
📙 Με αφορμή την έκδοση της πολιτικής του βιογραφίας, που συνέγραψε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργάνωσε εκδήλωση, η οποία οδήγησε στην ψηφιακή έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε.
📗 Τα κείμενα υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Κατερίνα Λαμπρινού και Ιωάννα Παπαθανασίου.
✒️Η επιμέλεια της έκδοσης και των κειμένων είναι της Κατερίνας Γεωργοπούλου
Η ψηφιακή έκδοση διατίθεται εδώ:
http://foundation.parliament.gr/…/…/Μνήμη%20ΗΛΙΑ%20ΗΛΙΟΥ.pdf
Ο τόμος της βιογραφίας, ο έκτος της εκδοτικής σειράς «Βιογραφίες Πολιτικών», διατίθεται από τα σημεία πώλησης των εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής https://tinyurl.com/ycugzj3u καθώς και από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα https://tinyurl.com/ybqh92xv
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου