Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Προβολή ντοκιμαντέρ "Εύρηκα"

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, η ΕΔΑΒυΤ (Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας) και το Μουσείο των Ηρακλειδών, σας καλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης - προβολής της ταινίας - ντοκιμαντέρ “ΕΥΡΗΚΑ - Επιστήμη Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων”.

Η ταινία αυτή περιγράφει ένα πολιτισμικό γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος: Τη μεγάλη Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που για ένα σχεδόν έτος παρουσιαζόταν στην Κίνα, σε έκταση σχεδόν 1500 τετραγωνικών μέτρων, με τον τίτλο “EUREKA”. Η Έκθεση ήταν οργανωμένη ανά κατηγορία τεχνολογίας, απ΄ την Οικοδομική και την Μεταλλουργία έως τη Ναυπηγική, τη Μηχανολογία και την Αυτοματοποιητική - με κορύφωση το μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Για τη δημιουργία της έκθεσης συνεργάστηκαν, ίσως για πρώτη φορά, φορείς όπως η ΕΔΑΒυΤ, το Μουσείο των Ηρακλειδών, το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Δήμος Σάμου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η εταιρεία Hublot αλλά και άτομα όπως ο ακαδημαϊκος Μανόλης Κορρές, ο καθηγητής Steven Miller και άλλοι.

Η ταινία είναι διάρκειας 54’ 29”, την γενική οργάνωση είχε το Μουσείο Ηρακλειδών, σκηνοθέτης και παραγωγός είναι ο Νικήτας Μήκας, το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε η Φωτεινή Μπέλλιου, την εκφώνηση έκανε ο καθ. Θεοδόσης Π. Τάσσιος, ο οποίος είχε και την επιστημονική επιμέλεια του εγχειρήματος ενώ την ευθύνη της ηχογράφησης είχε ο Στρατής Μπογδάνος. Συμπαραγωγός της ταινίας είναι η Cosnote TV, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη υποστήριξη

Το Εθνικό Ιδρύματος Ερευνών βρίσκεται στον αριθμό 48 της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Αθήνα

info:
Πού; Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα
Πότε; Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα; 19:00 - 21.30
Πόσο; Δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Ποιοι; όλοι


 https://www.facebook.com/events/430005110998763/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου