Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Κ.Ε.Π. ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ТΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1/
Αγαπητοί φίλοι!
Είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τη θετική ενέργεια, τα συναισθήματα ψυχικής ανάτασης, χαράς, συσπείρωσης, πνευματικής ευφορίας, που βιώσαμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στη χριστουγεννιάτικη εορταστική βραδυά «Περιήγηση στις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις της ορθόδοξης Ελλάδας. Μήνυμα χαράς-μήνυμα αγάπης», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου «ΕΛΛΑΔΑ» επί της οδού: 6, Koshkina str., Moscowmetro station «Кantemirovskaya».
Το πρόγραμμα της εορταστικής βραδυάς περιλάμβανε:

  • «Περιήγηση στις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις της Ελλάδας. Ήθη και έθιμα από διάφορες περιοχές της Χώρας μας» - παρουσίαση, που συνοδεύτηκσε από οπτικό υλικό. Συμμετείχαν:
  • Τμήμα ελληνικής μητρικής γλώσσας, αρμόδια εκπαιδευτικός η Μαρία Κηπουρού.
  • Μαθητές παιδικών τμημάτων ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-ΚΕΠ (αρμόδια εκπαιδευτικός η Μαρίνα Ναζάρενκο.
  • Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τη Χορωδία και το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π., από τους βιρτουόζους χορευτές μας και τα νέα μέλη μας, που μυούνται στα βήματα των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Master-class ελληνικών παραδοσιακών χορών. Καλλιτεχνικοί διευθυντές των Συγκροτημάτων μας - Ινέσσα Εφραιμίδου,  Фιόντορ Коτένκο και Ευστάθιος Νικητόπουλος.
  • Кαλλιτεχνικό πρόγραμμα – περήγηση στα εορταστικά έθιμα της Ρωσίας από τους μαθητές του Γυμνασίου ΕΛΛΑΔΑ.
  • Γευσιγνωσία ελληνικών γλυκών και παραδοσιακών μελομακάρονων.
Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης το αφηγηματiκό σκέλος εναλλάσσονταν με εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές της ελληνικής γλώσσας, τη Χορωδία του Κ.Ε.Π. και με master-classes ελληνικών παραδοσιακών χορών, κατά τα οποία όλοι μαζί εμπνευσμένοι και ενθουσιασμένοι, συμμετέχοντες και κοινό, αυθόρμητα και απόλυτα αβίαστα στροβιλιζόμασταν στα βήματα διαφόρων νησιωτικων χορών και χασαποσέρβικου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και επιτήδευση.
Φωτεινά πρόσωπα, λαμπερά χαμόγελα, ηχηρό και αβόαστο γέλιο, σπινθιροβόλα βλέμματα Στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου ΕΛΛΑΔΑ και στις καρδιές μας κυριάρχησαν συναισθήματα γαλήνης, ενότητας, συσπείρωσης,  ελπίδας για ένα καλύτερο και φωτεινότερο αύριο, ειρήνης, καλοσύνης αγάπης ... Ουσιαστικά, πρόκειται για τα μηνύματα, που αναδύονται από το πνεύμα της φωτεινότερης και μεγαλύτερης Εορτής του Κόσμου μας, των Χριστουγέννων.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εορταστική βραδυά στην ΕΛΛΑΔΑ. Επίσης παρατίθενται σύνδεσμοι στο Διαδίκτυο με βίντεο από την εορτή  
Φωτογραφίες από την εκδήλωση δύνασθε να αντλήσετε από τον εξής κάτωθι σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
https://yadi.sk/d/iuVcCLW83ZFiAA
http://www.hecucenter.ru/up/ 20.12.19.pptx
Την εορταστική εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί Έλληνες και Φιλέλληνες, μεταξύ των οποίων οι καλοί μας φίλοι, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Νικόλας Κρίκος και ο πρόξενος της Κύπρου Αντώνης Σαμμούτης, οι οποίοι με τις εκφραστικές και ειλικρινείς ομιλίες τους ενθουσίασαν το κοινό, μικρούς και μεγάλους. Τους εφράζουμε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μας.   
Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στη διοίκηση του Γυμνασίου ΕΛΛΑΔΑ, στον διευθυντή και καλό μας φίλο Βλαντίμιρ Σίντοροβ, στην υποδιευθύντρια Γιελένα Νέστεροβα, σε όλα τα στελέχη, καθώς και σε όλoυς τους συμμετέχοντες στην εορτή, στα μέλη των τμημάτων μας και των Συγκροτημάτων μας στους καθηγητές μας και καλλιτεχνικούς διευθυντές μας. Eπίσης, ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στις καθηγήτριες κες Μαρίνα Ναζάρενκο και Μαρία Κηπουρού, στην καθηγήτρια και καλή μας φίλη από τα παλιά Ναταλία Σιάγγου, στην καλλιτεχνική διευθύντρια της Χορωδίας μας, εν Μόσχα αποσπασμένη μουσικό εκπαιδευτικό Ινέσσα Εφραιμίδου, στον εν Μόσχα αποσπασμένο εκπαιδευτικό, ειδικευμένο στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς Ευστάθιο Νικητόπουλο, σε όλους τους φίλους μας, Έλληνες και Φιλέλληνες, που συμμετείχαν και παρακολούθησαν την εορτή και μοιράστηκαν μαζί μας χαρούμενες στιγμές, θετική ενεργεια, βίωσαν όμορφα συναισθήματα.  
Εις το επανιδείν, φίλοι μας, το Νέο Έτος !
Είμαστε μαζί σας, Είμαστε μία Ενιαία Δύναμη, Είμαστε ένας Ενιαίος Κόσμος !!!
Με εκτίμηση και αγάπη,
Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου