Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

1st MindspaceMeetUpAthens Health Tech Edition

Mindspace MeetUps are back in Athens !
Είσαι φοιτητής στον τομέα της υγείας; Έχεις αυτή την τέλεια επιχειρηματική ιδέα και δεν ξέρεις πως να την κάνεις πράξη; Αν ναι, αυτό το MeetUp σε αφορά!!
Θέμα η επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας #HealthTechBusiness.
Καλεσμένοι μας, η Ζωή Κούρνια- ιδρύτρια της startup “Ingredio”, η Βικτώρια Φόνσου- ιδρύτρια της βραβευμένης πλατφόρμας “Crowdwell” και ο Γιώργος Μέγας- Σύμβουλος Καινοτομίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Το 1ο φετινό #MindspaceMeetUpAthens έχει θέμα την επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας #HealthTechBusiness.

Στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, φοιτητές θα μάθουν για την επιχειρηματικότητα στον κλάδο των θετικών επιστημών και επιστημών υγείας από ειδικούς του χώρου.
To event θα γίνει με την υποστήριξη της ΕΕΦΙΕ και του GPSF.

Συγκεκριμένα θα μας μιλήσουν οι διακεκριμένοι στο χώρο τους:

Ζωή Κούρνια:
Ιδρύτρια της startup Ingredio, απόφοιτη του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ με διδακτορικό στην Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, Γερμανία. Παράλληλα εργάζεται ως Ερευνήτρια Γ΄ στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, ενώ έχει εργαστεί ώς μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, στις ΗΠΑ, πάνω στο σχεδιασμό φαρμάκων(Computer-aided drug design).
Επιπροσθέτως, Έχει βραβευτεί με υποτροφίες της Αμερικανικής Ένωσης κατά του Καρκίνου, στις ΗΠΑ,το Marie Curie της Ευρωπαϊκής Ένωσης,το βραβείο «Καινοτόμος Γυναίκα 2009»
του Τεχνολογικού Συμβουλίου του Κονέκτικατ και το βραβείο "Outstanding Junior Faculty Award" από την Αμερικάνικη Εταιρεία.
Χρειάζεται επίσης να σημειωθεί ότι διδάσκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία" του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημιου Αθηνών.
https://www.linkedin.com/in/zoecournia/?originalSubdomain=gr


Βικτώρια Φόνσου:
Ιδρύτρια της βραβευμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας Crowdwell,της ψηφιακής πλατφόρμας που φέρνει σε επαφή ανθρώπους με γνώσεις σε θέματα και συστήματα υγείας και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.Με έμφαση στην ενδυνάμωση του πολίτη, τη συμμετοχή και την ενθάρρυνση ευρύτερων συνεργασιών μεταξύ ατόμων και φορέων.
Η Βικτώρια έχει σπουδές στην Έρευνα και Ανάπτυξη Τεχνολογίας Υγείας , είναι απόφοιτος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας ασθενών Eupati. Tο 2014 επιλέχθηκε ανάμεσα στους 50 πιο καταρτισμένους και συμμετοχικούς Ευρωπαίους χρήστες υπηρεσιών υγείας.
Συμμετέχει ως ειδικός σύμβουλος σε διεθνή προγράμματα σχεδιασμού προϊόντων, υπηρεσιών, πολιτικής υγείας. Είναι εμπειρογνώμων του Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού φορέα φαρμάκου European Medicines Agency (EMA) και από τους πρώτους πολίτες αρθρογράφους - αξιολογητές της British Medical Journal (BMJ).
Επίσης, είναι μέλος της διεθνούς κοινότητας MyData και ένθερμη υποστηρίκτρια του δικαιώματος αυτοδιαχείρισης των προσωπικών δεδομένων.
https://www.linkedin.com/in/victoriafonsou/


Γιώργος Μέγας:
Σύμβουλος Καινοτομίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κάτοχος διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού με τίτλο “Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία”, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Ο Γιώργος Μέγας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στα προγράμματα του Ορίζοντας 2020. Παράλληλα έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης & τα LEADER και ο Αναπτυξιακός Νόμος).
Είναι χρήσιμο να τονιστεί επίσης, ότι αποτελεί Εθνικό Σημείο Επαφής στο τομέα ΤΠΕ(ICT) και των Future Emerging Technologies. Επιπλέον ως σύμβουλος του Enterprise Europe Network Hellas ,υπήρξε θερμός υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας (entrepreneurship) και της καινοτομίας (innovation), με περισσότερους από 600 εταίρους σε 64 χώρες! https://www.linkedin.com/in/george-megas-a7715826/?originalSubdomain=gr


Παρακάτω θα βρείτε το Πρόγραμμα του Mindspace Meet Up Health Tech Business, το οποίο θα λάβει μέρος στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ, την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 16:30 – 19:00.
Για να παραστείτε στην εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή.
Κλείστε δωρεάν το εισιτήριο σας στο σύνδεσμο του Eventbrite : https://bit.ly/2OetkDq


Πρόγραμμα MeetUp

16:30: Προσέλευση & Welcome στην Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ

17:00 – 17:15: Healthcare Entrepreneurship – Παραδείγματα επιχειρήσεων του εξωτερικού που αλλάζουν τον medical κλάδο – Τζίνα Τιριακίδου

17:15 – 17:40: Πώς μπορείς να συνδυάσεις την επιστήμη με την Επιχειρηματικότητα – Η ιστορία της ingred.io – Ζωή Κούρνια

17:45 – 18:10: Η ιστορία πίσω από την Crowdell, της πλατφόρμας που φέρνει σε επαφή ανθρώπους με ενδιαφέρον για την υγεία – Βικτώρια Φόνσου

18:15 – 18:40: Προγράμματα που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα στον κλάδο της υγείας και της επιστήμης – Γιώργος Μέγας

18:40 – 19:00 – Ερωτήσεις


Σας Περιμένουμε!




Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ

Monday 16/12 at 4:30 PM – 7 PM


 https://www.facebook.com/events/590413908369569/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου