Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

TANGartO quintet @The Zoo


To TANGartO quintet φέρνει στο ZOO τη μουσική με την οσμή των καφέ και των μπαρ των συνοικιών της Αργεντινής, λέγοντάς μας τις ιστορίες της χωρίς περιστροφές. TANGO! Μια multi-culture μουσική με βαθιές ρίζες που βρίσκονται σε ένα σωρό διαφορετικούς πολιτισμούς, φτιάχνοντας ένα κράμα με επιρροές απ’ την κλασική μουσική, το tango και την τζαζ.
Ένα προσεκτικά δομημένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα του Αstor Piazzolla, αλλά και αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους: Horacio Salgan, Mariano Mores, Osvaldo Pugliese, Edgardo Donato, Carlos Gardel κ.α.
Για πρώτη φορά το TANGartO επιλέγει να συναντηθεί επί σκηνής με την Κορίνα Λεγάκη. Μια θερμή ερμηνεύτρια, που τραγουδά ανεπιτήδευτα και με ειλικρίνεια, διεισδύοντας στον θεατρικό λόγο των tangos.
Η ζωτικότητα ενός κόσμου που εκφράζεται μέσα από μία τόσο απλή μουσική φόρμα, μας εκπλήσσει με τις έντονες συναισθηματικές της διακυμάνσεις που τεντώνουν τις χορδές της καρδιάς μέχρι… να σπάσουν!

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:
Λευτέρης Γρίβας - μπαντονεόν
Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί
Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο
Αλέξανδρος Δεσποτίδης – κιθάρα
Χάρης Παζαρούλας – κοντραμπάσο

Συμπράττει η Κορίνα Λεγάκη.

* Το κουιντέτο TANGartO αποτελεί εδώ και δεκαετίες την πιο σοβαρή
προσπάθεια μιας ολοκληρωμένης παρουσίασης των έργων του Αstor Piazzolla. Έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται, κάνοντας παραστάσεις και συνεργασίες που εντυπωσιάζουν! Ο μοναδικός ήχος του bandoneon και ο τρόπος
που ερμηνεύουν οι μουσικοί, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηματικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής!

* Η Κορίνα Λεγάκη, μια περσόνα πολύγλωσση και πολυπολιτισμική,
αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, έχοντας στο ενεργητικό της σημαντικότατες συνεργασίες καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπική δισκογραφία.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019
The Zoo music pub
Ζωοδόχου Πηγής 45, ΤΚ: 15231, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6745375

Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€


 https://www.facebook.com/events/2322771701182864/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου