Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

«Το φάντασμα της Όπερας» ανεβάζει η Φιλαρμονική Κορίνθου

 Η Δημοτική Φιλαρμονική Κορίνθου ιδρύθηκε το 1948 και μέχρι σήμερα έχει επιτυχημένη πορεία που οφείλετε στους σπουδαίους αρχιμουσικούς που έχουν περάσει με σημαντικότερο τον αείμνηστο Γιάννη Λιακώνη.

Το ρομαντικό και επιβλητικό έργο του Lloyd Webber με τα διάσημα κλασσικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή, το άρωμα σασπένς και μυστηρίου και την τρυφερή ιστορία αγάπης μεταξύ της Κριστίν και του μυστηριώδους «Φαντάσματος της Όπερας» ανεβάζει η Δημοτική Φιλαρμονική Κορίνθου σε κείμενα – ενοργάνωση και διεύθυνση της μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη.
Ετοιμαστείτε να μεταφερθούμε νοερά στην Όπερα του Παρισιού και να ζήσουμε εκτροχιασμένα πάθη, αχαλίνωτη ζήλια και παράφορη αγάπη…
Η Δημοτική Φιλαρμονική του ΚΕΠΑΠ δήμου Κορινθίων θα μας παρασύρει σ΄αυτό το μουσικό ταξίδι, παρουσιάζοντας το «Φάντασμα της Όπερας» το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στο  Αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου Κορίνθου στις 8.00 μ.μ.
Στην οδό Περιάνδρου, στο κτίριο όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική, πραγματοποιούνται εντατικά οι τελευταίες πρόβες πριν την μεγάλη παράσταση. Το sfedona.gr και η Νάνσυ Γιαννιδάκη βρέθηκαν εκεί «κλέβοντας» λίγο απ΄τον χρόνο της μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη σε μια προσπάθεια να μάθουμε περισσότερα για το έργο τους.
Η Γλυκερία Μωραϊτάκη διευθύνει την
Φιλαρμονική Κορίνθου από το 2004.
Η μαέστρος μας αποκάλυψε πως η ιδέα για αυτή την παράσταση, γεννήθηκε στο μυαλό της την περασμένη Άνοιξη, εμπνευσμένη απ΄την αγαπημένη ταινία μιούζικαλ του 2004 που οι περισσότεροι έχουμε δει πάνω από 10 φορές. Στην αρχή ήταν κάπως διστακτική γιατί όσο και αν έψαξε δεν βρήκε πουθενά παρτιτούρες. Κάτι που στη συνέχεια δεν την πτόησε αλλά αντιθέτως πέρασε όλο το καλοκαίρι γράφοντας τη μουσική για την παράσταση που ανυπομονούμε να δούμε σε λίγες μέρες. Η Γλυκερία Μωραϊτάκη, μέσω του sfedona.gr, θέλησε να ευχαριστήσει και δημόσια τις φίλες και συναδέλφους της στο ΚΕΠΑΠ Τόνια Τζαναβάρα και Ιωάννα Γιακουμάκη που πίστεψαν απ΄την πρώτη στιγμή το «όνειρό» της και συνέβαλαν με κάθε τρόπο για την υλοποίησή του.
«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί για πρώτη φορά, τουλάχιστον στην Πελοπόννησο, ανεβαίνει από μία Φιλαρμονική αυτό το έργο» μας λέει με συγκίνηση η κα Μωραϊτάκη.
Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή του ΚΕΠΑΠ δήμου Κορινθίων, με τη συμμετοχή περίπου 30 καλλιτεχνών. Στους ρόλους του Έρικ (φάντασμα), της Κριστίν και του Ραούλ θα απολαύσουμε τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής, τον Ιωάννη Μπρίτσα, την Ρέα Βουδούρη και τον Φοίβο Κάραλη αντίστοιχα.
Στο έργο αφηγούνται οι: Τζαναβάρα Αντωνία, Γιακουμάκη Ιωάννα και Ρίσκας Κωνσταντίνος.
Την παρουσίαση έχει αναλάβει η Στέφα Πετρούλα.
Σημειώστε την ημερομηνία της μίας και μοναδικής παράστασης
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στις 8.00 μ.μ.
Αμφιθέατρο 4ου Λυκείου Κορίνθου
Η είσοδος είναι δωρεάν.
 
Μια παραγωγή του ΚΕ.Π.Α.Π Δήμου Κορινθίων
 
Πηγή

https://sfedona.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου