Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ρεσιτάλ μπαρόκ βιολιού του Γιώργου Σαμοΐλη / Concert dissensoduo

22 Απριλίου 2016, Ρεσιτάλ μπαρόκ βιολιού του Γιώργου Σαμοΐλη / Concert dissensoduo
Antoinette Lohmann, μπαρόκ βιολί
DissensoDuo
Γιώργος Σαμοΐλης, μπαρόκ βιολί | Αλέξανδρος Μαστιχιάδης, τσέμπαλο
Παρασκευή 22 Απριλίου, ώρα 21:00
Αίθουσα εκδηλώσεων Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων 
Ερμού 134 - Αθήνα
Μέσα στην έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα πριν από τον εορτασμό του Πάσχα, την Παρασκευή 22 Απριλίου, και σε έναν μοναδικό χώρο στον Κεραμεικό, την αίθουσα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το DissensoDuo αποτελούμενο από τους Γιώργο Σαμοϊλη, μπαρόκ βιολί και Αλέξη Μαστιχιάδη, τσέμπαλο, θα παρουσιάσουν έργα για δυο βιολιά και τσέμπαλο του 17ου αιώνα, με την σύμπραξη της διακεκριμένης Ολλανδής μπαρόκ βιολονίστας, Antoinette Lohmann. 
Οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται από την Ολλανδία, με διάθεση να δημιουργήσουν μια μυσταγωγική βραδιά, με έντονα εκφραστική και εκκεντρική μουσική. Μεταξύ άλλων θα ακουστούν κομμάτια των Turini, Biber και Castello, συνθέτες που έγραψαν έργα που εκπλήσσουν ακόμη και σήμερα με τα εξεζητημένα εφέ, τις απρόσμενες αρμονίες και το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.
H βιολονίστα Antoinette Lohmann, είναι μια εξαιρετική μουσική προσωπικότητα, σολίστ και παιδαγωγός στο Μουσικό Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης, αλλά και στην Πορτογαλία και τη Νότιο Αφρική. Με πλούσιο δισκογραφικό έργο, και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα σύνολα μπαρόκ διεθνώς, η Lohmann είναι αφοσιωμένη στην ερμηνεία μουσικού ρεπερτορίου από τον πρώιμο 17ο αιώνα ως και τον 21ο, αλλά πάντα με όργανα εποχής. Είναι κάτοχος ενός αυθεντικού βιολιού του 1700, του Φλαμανδού κατασκευαστή Snoeck, το οποίο έχει διατηρηθεί στην αρχική του μορφή. 
Το σύνολο παλαιάς μουσικής DissensoDuo αποτελείται από τον Γιώργο Σαμοΐλη, μπαρόκ βιολί, και τον Αλέξανδρο Μαστιχιάδη, τσέμπαλο, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Ουτρέχτη και έχουν εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ολλανδία και την Ελλάδα, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχαν στο διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής της Ουτρέχτης. Το ντουέτο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία έργων του 17ου και 18ου αιώνα. 
Αίθουσα εκδηλώσεων Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων 
Ερμού 134 - Αθήνα (Κτήριο ΣΕΑ)

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567

Διοργάνωση και επικοινωνιακή προβολή: specs ‘n’ arts
Παραγωγή: ΑΡΤΕ ΑΤΕΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου