Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

«Ελλάδα» η πόλη των ΗΠΑ που άλλαξε όνομα για την Ελλάδα

Το «ευχαριστώ» της Ελλάδας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετέφερε στην πόλη «Ελλάδα» των ΗΠΑ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε την Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης.

«Ήταν μία παράλειψη πολλών δεκαετιών. Η πόλη Σάουθαμπτον που βρίσκεται βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, το 1821-22, μόλις οι τότε κάτοικοί της έμαθαν ότι ξέσπασε στην Ελλάδα η Επανάσταση της απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό, ομόφωνα άλλαξαν την ονομασία τους σε Ελλάδα, η οποία είναι και η μοναδική πόλη στον κόσμο που φέρει αυτό το όνομα» ανέφερε ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ που βρέθηκε στις εκδηλώσεις στις ΗΠΑ Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Πρόξενος στη Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του HANC, εκπρόσωποι των 1.100 ελληνικής καταγωγής – κυρίως πρώτης γενιάς – οικογενειών της περιοχής, όλοι οι επίσημοι φορείς της πόλης, τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Η χορωδία των ελληνόπουλων της ενορίας του Ευαγγελισμού και η χορωδία του σχολείου Αθηνά, τραγούδησαν αντίστοιχα τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και ΗΠΑ.

Στον Τέρενς Κουίκ ο Δήμος της Ελλάδας παρέδωσε αναμνηστικά δώρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που διάβασε ο Τέρενς Κουίκ, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά, σας απευθύνομαι στέλνοντας ένα μήνυμα φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αμερικής. Η επίσκεψη του Υπουργού κ. Τέρενς Κουίκ στην πόλη Ελλάδα των Ηνωμένων Πολιτειών μου δίνει την ευκαιρία να τονίσω την ιστορική σημασία και φυσική ομορφιά της πόλης σας, ενός τόπου – σύμβολο των στενών δεσμών που ενώνουν τους δύο λαούς μας.

Είμαι υπερήφανος, όπως και όλοι οι Έλληνες, που μία πόλη με το όνομα Ελλάδα βρίσκεται στην Αμερική. Οι ιδρυτές της Ελλάδας, ως γνήσιοι Φιλέλληνες, εμπνεύστηκαν από τα μηνύματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής επανάστασης.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι θερμά ειρήνη και ευημερία».Πηγή: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου