Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Μεγάλη Πασχαλινή Συναυλία

Το Athens Percussion Group σε έργα για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση στη Γερμανική Εκκλησία

Το Athens Percussion Group θα παρουσιάσει έργα εμπνευσμένα από το Θείο Πάθος και την Ανάσταση, στον ιστορικό χώρο της Γερμανικής Εκκλησίας, την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 20:30. Τα έργα που επιλέχτηκαν είναι από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα θρησκευτικής μουσικής του παγκόσμιου ρεπερτορίου. 
Σε μεταγραφή για δυο βιμπράφωνα και δυο μαρίμπες θα ακουστεί το Taedet animam meam του Tomas Luis de Victoria και το Domine quando veneris του Palestrina. Μαζί με την σοπράνο Marina Rechkalova θα ακουστούν μέρη από το Stabat mater του G.Pergolesi, το N2 Cujus animam gementem και το N6 Vidit suum dulcem natum, από το Stabat mater του L.Boccherini το N9 Fac ut portem, από το Coronation Mass του W.A.Mozart το N6 Agnus Dei, και από το Requiem του G.Faure το N4 Pie Jesu. Μαζί με τον Αλέξανδρο Μποτίνη στο βιολοντσέλο θα παρουσιαστούνε τα έργα: Elegie του G.Faure, Kol Nidrei του M.Bruch, Fratres του Arvo Pärt και Kantate BWV 6 Choral του J.S.Bach.

Το Athens Percussion Group ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα διακεκριμένων σολίστ κρουστών με πολύχρονη πείρα τόσο στην ορχηστρική μουσική όσο και στην μουσική δωματίου, με στόχο τη διάδοση της κλασικής μουσικής σ’ ένα ευρύτερο κοινό, διαμέσου των πληκτροφόρων κρουστών οργάνων αλλά και αντίστροφα, τη διάδοση δηλαδή των οργάνων αυτών, μέσω της κλασικής μουσικής.
Η ανάγκη για μια νέα αντιμετώπιση της κλασικής μουσικής, για μια θεώρηση έξω από τα συνηθισμένα, με όχημα τα ηχοχρώματα των κρουστών, ώθησε τα μέλη του Athens Percussion Group να δημιουργήσουν μια ομάδα μοναδική στο είδος της, προσφέροντας στο κοινό μουσικές εκτελέσεις υψηλότατου επιπέδου αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία.
Η ομορφιά και η «μαγεία» των συναυλιών του Athens Percussion Group οφείλεται στο εκρηκτικό μίγμα των διαφορετικών χαρακτήρων και των πολυδιάστατων μουσικών καταβολών και επιρροών των μελών του, της υψηλής τεχνικής τους και της εκτελεστικής τους δεινότητας, χαρίζοντας ανεπανάληπτες ερμηνείες σ’ ένα ρεπερτόριο που το έχουμε συνηθίσει «αλλιώς».

Athens Percussion Group:
Θεόδωρος Βαζάκας
Κωνσταντίνος Μποτίνης
Κώστας Σερεμέτης
Μαρίνος Τρανουδάκης

Χώρος: Γερμανική Εκκλησία
Οδός: Σίνα 68, Αθήνα
Ημερομηνία: Τρίτη 19 Απριλίου 2016
Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 70’
Εισιτήρια: 10 €
Παραγωγή: Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Σταματία Αντωνάτου
t | 697 4926755, e | standonatou@yahoo.gr


https://www.facebook.com/events/614908628661524/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου