Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ» του Τάκη Μπαρδάκου

Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων
«Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ»
 
 
του
Τάκη Μπαρδάκου
 
Μια ταινία από τους κάτω για τους κάτω
-------------------------------------- 
Για την ιστορία που πρέπει να ειπωθεί:
 
·  Για τη φτωχοποίηση
·  Για την ανθρωπιστική κρίση
·  Για την ανεργία και την εξαθλίωση
---------------------------------------- 
 
Από 21/4
Στους κινηματογράφους
 
Επίσημη Πρεμιέρα στις 21/4 στις 19:00
παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών
Στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
Είσοδος Δωρεάν για την πρεμιέρα
 
 
Η NEW STAR προβάλλει από την  Πέμπτη  21/4 στους κινηματογράφους, την ταινία του Τάκη Μπαρδάκου "Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων" .
 
Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.
 
 
Λίγα λόγια για την ταινία
Η Ελλάδα των «νεόπτωχων» – των ανέργων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης. Η ταινία ακολουθεί τις ιστορίες αρκετών πολιτών, προβάλλοντας την κοινωνική ανισότητα και την αδικία. Το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και η κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, έχουν μετατρέψει το όνειρο της ευημερίας σε έναν κοινωνικό-οικονομικό εφιάλτη. Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι σκληρό και αποδομημένο - όσο σκληρή και αδιέξοδη είναι πολλές φορές η ίδια ζωή – επίκαιρο όμως και αναγκαίο για την κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική συνείδηση και την ανάγκη για διάλογο.
Η ταινία δημιουργήθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση αλλά από τη συνεισφορά απλών πολιτών.
 
 Σενάριο/Σκηνοθεσία/Φωτογραφία: Τάκης Μπαρδάκος, μοντάζ:  Κώστας Ιορδανίδης και μουσική: Μάριος Στρόφαλης.
 
 
Στόχος του φιλμ
Ο σκοπός της προσπάθειας μας, είναι να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση  μιας μεγάλης και ποικιλόμορφης κοινότητας ανθρώπων, που να νοιάζονται βαθιά για τα θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα ενωθούν μαζί μας και θα είναι η αρχή μιας πλατιάς ανθρωπιστικής κίνησης.
 
 
Κατά τη διάρκεια των προβολών θα ισχύει το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ.  Κάποιος που έχει την δυνατότητα μπορεί να αγοράσει και να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για κάποιον που ο κινηματογράφος και γενικότερα οι τέχνες μοιάζουν απλησίαστα.
Επιθυμία μας είναι η προσφορά αλληλεγγύης, να στραφεί και προς τον πολιτισμό.
Σύντομα οι λεπτομέρειες απο τη New Star Art Cinema
 
Μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης που ξεκίνησε με καφέ και τρόφιμα σε αναμονή στην Ιταλία την δεκαετία του 40 και διαδόθηκε και σε άλλες χώρες.
Στην χώρα μας η δράση Καφές σε Αναμονή ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το  περιοδικό δρόμου Σχεδία, που υποστηρίζει άστεγους και άπορους. Ευκαιρία να δώσουμε και μια άλλη διάσταση, εισιτήριο για σινεμά σε αναμονή!!! Και αυτό ταιριάζει απόλυτα πολύ με τους στόχους και με την προώθηση της ταινίας μας, "του Ντοκιμαντέρ των Νεόπτωχων"- Τάκης Μπαρδάκος
 
 
ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
 
Ο Τάκης Μπαρδάκος γεννήθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδας, σπούδασε κάμερα και Διεύθυνση Φωτογραφίας στη σχολή Λ. Σταυράκου και άρχισε να εργάζεται στον χώρο το 1982. Από το 1989 είναι Διευθυντής Φωτογραφίας στον  κινηματογράφο και την τηλεόραση. Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, συμμετέχει δραστήρια  σε  κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.  Παράλληλα συγκροτεί την ομάδα ντοκιμαντέρ Square Films  και την περίοδο 2012 - 2016 δημιουργεί  την ταινία “Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ”  το Nτοκιμαντέρ των Nεόπτωχων, που είναι και η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους σαν σκηνοθέτης.
 
Πρηροφορίες Σινε Αλκυονις τηλ.210 822 0008
 
Τηλ. του σκηνοθέτη για επικοινωνία 6938 664 310
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου