Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Πνευματική ομιλία με θέμα: Λογισμοί και Ψυχική Υγεία: Μια Ορθόδοξη προοπτική.

"One must guard the soul and not allow it to commune
with impure pernicious thoughts." -St. Makarios of Egypt
Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Σωτήριου, επισκέφθηκε την Ιερά μας Μητρόπολη ο Αρχιμ. Μάξιμος Κώνστας, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης με σκοπό να παραθέσει πνευματική ομιλία με θέμα: Λογισμοί και Ψυχική Υγεία: Μια Ορθόδοξη προοπτική.

Η ομιλία δόθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, Τορόντο, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016. Της ομιλίας προηγήθηκε Μ. Εσπερινός, τον οποίο τέλεσε ο π. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, Ιερατ. Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Τορόντο.

Περίπου 400 ευσεβείς χριστιανοί διαφορετικών εθνικοτήτων παρακολούθησαν την ομιλία του π. Μάξιμου για τους ανθρώπινους λογισμούς και την ανάγκη μας να ενισχύσουμε την σχέση μας με τον Χριστό. Η ομιλία, η οποία δόθηκε στα αγγλικά και στα ελληνικά, διήρκεσε περίπου μία ώρα και ακολούθησε σύντομη περίοδος με ερωτήσεις και απαντήσεις, την οποία συντόνισε ο κ. Ευάγγελος Σωτηρόπουλος, διοργανωτής της εκδήλωσης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σωτήριο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφόρος.

Μετά την πολύ εποικοδομητική ομιλία του π. Μαξίμου, ιδιαίτερα ευεργετική και ψυχωφελή για την Άγια περίοδο της Μ. Σαρακοστής την οποία διανύουμε, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου παρέθεσε νηστήσιμο γεύμα για όλους στην αίθουσα του Ναού.

Τη επομένη, Κυριακή του Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος και τέταρτη Κυριακή της Μ. Σαρακοστής, ο π. Μάξιμος συλλειτούργησε, στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Πάντων, Τορόντο, με τον Ιερ. Προϊστάμενο π. Χαρίδημο Σαρρή.

Ο π. Μάξιμος στο κήρυγμά του στους μαθητές του Κατηχητικού σχολείου, μικρό μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μάρκ. 9:17-31) και στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο, ενώ στην κύρια ομιλία του μίλησε για το νόημα της Μεγάλης Σαρακοστής, τη σημασία της νηστείας, και τη σημασία της Θείας Ανάβασης, κατά τον Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου